Wat zijn Fissler Vitavit snelkookpannen?

Snelkookpannen, ook wel hogedrukpannen, zijn al eeuwen oud. Dat komt doordat ze extreem energiezuinig zijn en je binnen no-time je eten op tafel hebt staan.

Een snelkookpan werkt met stoom. Voor het koken vul je de pan met een laagje water. Het deksel wordt vervolgens hermetisch afgesloten, wat nodig is om ervoor te zorgen dat de stoom niet kan ontsnappen.

Dit is dan ook een groot verschil met een gewone pan. Daarbij zit het deksel niet vast, waardoor er veel stoom en warmte verloren gaat.

Doordat het water begint te koken en een dusdanige temperatuur krijgt dat het stoom wordt, stijgt de druk in de snelkookpan. De temperatuur stijgt daarmee ook. Zo gaart het voedsel wel vier keer sneller als in een gewone pan. Bovendien bespaart een goede pan enorm veel energie.

 

Waarom een Fissler vitavit snelkookpan?

Fissler is een toonaangevend merk wat betreft snelkookpannen. Het Duitse merk hoogwaardig kookgerei. Fissler kwam in 1953 voor het eerst met een veilige snelkookpan voor particulieren. Er werd een meertraps kookventiel aan de snelkookpan toegevoegd. Door dat stukje innovatie zou je kunnen zeggen dat Fissler een expert op het gebied van snelkookpannen is. Dat kun je ook zien aan het assortiment. Dat is zeer uitgebreid en heeft voor ieder wat wils. De snelkookpannen zijn kwalitatief goed, veilig en zeer gebruiksvriendelijk.

 

Belangrijke informatie over de Fissler vitavit snelkookpannen

Vitavit snelkookpannen behoren tot een nieuwe lijn van Fissler. Deze pannen hebben een aantal innovatieve snufjes. Zo zit er een handige indicator op waaraan je kunt aflezen of de gewenste temperatuur is bereikt. Het handvat is ergonomisch en er is een manier waarmee je ook zonder druk kunt koken. Veel van deze premium pannen hebben bovendien een stoominzet mee.

 

Waar kan ik snelkookpannen kopen?

Shop nu online bij Van der Garde Warenhuis of kom langs bij onze winkel in Opheusden!

 

Veel gestelde vragen over Fissler Vitavit snelkookpannen

Waarom zou ik een vitavit snelkookpan willen? 

In een snelkookpan gaart het voedsel wel vier keer sneller als in een gewone pan. Bovendien werkt het enorm energiebesparend.

Hoe werkt een vitavit snelkookpan? 

Een snelkookpan werkt met stoom. Voor het koken vul je de pan met een laagje water. Het deksel wordt vervolgens hermetisch afgesloten, wat nodig is om ervoor te zorgen dat de stoom niet kan ontsnappen. Doordat het water begint te koken en een dusdanige temperatuur krijgt dat het stoom wordt, stijgt de druk in de snelkookpan. De temperatuur stijgt daarmee ook en dat is de werking van een snelkookpan.

Wat is het verschil tussen Vitaquick en Vitavit? 

Vitaquick snelkookpannen zijn wat eenvoudiger, een perfect instapmodel. Vitavit snelkookpannen zijn wat uitgebreider en professioneler. Qua kwaliteit zijn beide pannen even goed.