Koekenpan inductie

Wanneer je op inductie kookt wil je natuurlijk de juiste koekenpan gebruiken. Koken op inductie is heeft veel voordelen. De kookzone waar de pan op staat wordt alleen warm, daarnaast koelt de plaat ook snel af als de koekenpan verwijderd wordt. We vinden het belangrijk dat jij de geschikte koekenpan inductie vindt die aan jouw wensen voldoet. Het is belangrijk om na te denken over de afmeting en welke koekenpan geschikt is voor jouw inductiekookplaat. Bij van der Garde Warenhuis hebben we een uitgebreide collectie inductie koekenpannen.

Geschikte inductie koekenpan

Een pan met een dikke bodem is het meest geschikt om te koken op inductie. Alleen een pan met een magnetische bodem is geschikt om te bakken en braden op een inductiekookplaat. Door de koekenpan op de inductieplaat te plaatsen activeer je het magnetische veld waardoor de inductie warmte afgeeft. De warmte wordt verdeeld over de bodem van de koekenpan inductie en jij kunt aan de slag om je gerecht te bereiden.

 

Afmeting koekenpan inductie

Bij het kiezen van een koekenpan voor inductie is het goed om na te denken over de diameter van je pan.

Is je pan te groot dan maak je niet optimaal gebruik van de warmte die wordt afgegeven. In ons assortiment hebben we verschillende afmetingen koekenpannen die geschikt zijn voor inductie, denk bijvoorbeeld aan de 20 cm., 24 cm., of 28 cm. inductie koekenpan.

 

Hoe werkt een inductie kookplaat?

Een inductie kookplaat werkt anders dan een traditionele gas of elektrische kookplaat. Bij een inductie kookplaat wordt de warmte opgewekt door magnetische spoelen onder het glas van de kookplaat. Dit betekent dat alleen pannen met een magnetische bodem kunnen worden gebruikt op een inductie kookplaat. Als een pan geen magnetische bodem heeft, dan zal deze niet werken op een inductie kookplaat.

 

Het aanschaffen van een inductie koekenpan

Bij het kiezen van een koekenpan voor inductie koken is het ook belangrijk om te letten op de grootte van de pan en het type anti-aanbaklaag dat de pan heeft. Een goede anti-aanbaklaag is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voedsel niet vast blijft zitten aan de pan en dat je pan makkelijk schoon te maken is. Daarnaast is het handig om een pan te kiezen die geschikt is voor de grootte van de kookplaat, zodat de pan goed past en efficiënt gebruikt kan worden.

Een koekenpan voor inductie koken is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals roestvrij staal, gietijzer en aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een roestvrijstalen pan is duurzaam en makkelijk schoon te maken, terwijl een gietijzeren pan langer op temperatuur blijft en daardoor goed geschikt is voor het braden van vlees. Aluminium pannen zijn licht van gewicht en hebben een goede warmtegeleiding.

Het kiezen van de juiste koekenpan voor inductie koken kan een uitdaging zijn, maar met deze tips zou je een goede pan moeten kunnen vinden. Onthoud dat een pan van goede kwaliteit een waardevolle investering is over de jaren heen. Reken je aankoop bedrag terug met het garantie termijn en kom erachter hoeveel elke maaltijd jou kost!

 

Verschillende merken inductie koekenpannen

De meeste koekenpannen zijn geschikt voor inductie. Je kan dit slim testen door een magneetje tegen je pan aan te houden, blijft hij plakken, dan is hij geschikt voor inductie. Daarnaast moet je pan een platte bodem hebben. Dit kan je zien door de pan horizontaal te houden, zie je een bolling in de bodem, dan is deze pan niet geschikt voor inductie.

Wij hebben verschillende merken koekenpannen die geschikt zijn voor inductie. Denk aan merken voor met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding voor een koekenpan inductie:

  • BK
  • Demeyere
  • Greenpan
  • Fissler
  • Berghoff


Koekenpan inductie aanbieding

Wilt u een koekenpan inductie kopen? Bij van der Garde Warenhuis hebben we de mooiste koekenpan inductie aanbiedingen. Dit komt omdat we grootschalig inkopen en goede contacten hebben met onze leveranciers. Deze combinatie zorgt ervoor dat we altijd een scherpe koekenpan inductie aanbieding hebben.

Kom je er niet helemaal uit om een keuze te maken voor een geschikte koekenpan, breng dan gerust een bezoek aan onze pannen showroom in Opheusden, we helpen je graag bij het maken van je keuze.

 

Koekenpan inductie kopen

Heb jij je keuze kunnen maken voor een geschikte koekenpan inductie. Plaats je bestelling dan online bij Van der Garde Warenhuis en profiteer van gratis verzending vanaf €89,-. Bestel je vandaag dan verzenden we jouw pan de volgende werkdag. Of je nu op zoek bent naar een grote of kleine koekenpan die geschikt is voor inductie? Bij van der Garde Warenhuis slaag je gegarandeerd!  

Kijk op onze website of bezoek onze showroom in Opheusden.

 

Veel gestelde vragen over koekenpannen

Wat zijn koekenpannen?

Een koekenpan is een platte pan met een lang handvat. Je kunt deze pan gebruiken voor het bakken van pannenkoeken (hier komt ook de naam vandaan). Daarnaast is hij geschikt voor bakken en braden van vlees en ander voedsel. De koekenpan wordt gemaakt van verschillende soorten materialen als aluminium en gietijzer. Verder is hij vaak voorzien van een antiaanbaklaag.

Waarom een koekenpan gebruiken?

Een koekenpan is bedoeld voor het bakken van onder andere vlees, vis, aardappels, pannenkoeken, eitjes en groenten.

Hoe moet je een koekenpan schoonmaken?

Om een koekenpan goed schoon te maken gebruik je afwasmiddel, waspoeder of soda. Was zo snel mogelijk nadat je hebt gebakken. Zo verwijder je direct het meeste vuil. Houd hem weg van de vaatwasser, want dan zal de antiaanbaklaag beschadigen.

Wanneer een koekenpan vervangen?

Als de antiaanbaklaag van je koekenpan beschadigd is of zelfs afbladdert, is het tijd om hem te vervangen. De antiaanbaklaag werkt dan namelijk niet meer naar behoren. Zo zal voedsel gemakkelijk aankoeken en verbranden.

Onze levertijden en verzending

Bestel je jouw koekenpan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis? Dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.