Snelkookpan kopen bij Van der Garde Warenhuis

Er zijn tegenwoordig veel verschillende pannen, met verschillende functies. De snelkookpan is hier één van. Met een snelkookpan gaar je, zoals de naam al zegt, ingrediënten in een korte tijd. Soms wel in de helft van de tijd. De ingrediënten worden onder een hoge druk gekookt. Er komt dus minder water bij kijken. Het klaarmaken van eten gaat een stuk sneller en het is daardoor ook nog eens gezonder. Dit zorgt er ook voor dat je elektriciteit bespaart, wel zo fijn. Bij Van der Garde Warenhuis vind je een breed aanbod snelkookpannen. Zo hebben we bijvoorbeeld de snelkookpannen van het topmerk Fissler.

Is een snelkookpan gezond?

Naast dat een snelkookpan energiezuinig is, is koken met dit type pan ook zeker gezonder. Dit komt doordat de ingrediënten onder druk in kortere tijd worden gekookt. Met een snelkookpan heb je minder water nodig dan met een traditionele pan. De snelkookpan zorgt er voor dat vitamines en andere voedingsstoffen beter behouden blijven.

Hoe werkt een snelkookpan?

Koken met een snelkookpan werkt heel eenvoudig. Je giet een beetje water in de pan en sluit de deksel. Vervolgens stel je de gewenste stand in en plaats je de pan op de warmtebron. Houdt de regelaar van de pan goed in de gaten. Zo zie je of de warmtebron de juiste temperatuur heeft of dat je deze moet bijstellen. Wanneer de ingrediënten lang genoeg gestoomd zijn haal je de pan van de warmtebron. Laat de druk ontsnappen via de drukregelaar of ontluchtingsknop. Let op. Open de pan pas als alle druk is ontsnapt.

Ons aanbod snelkookpannen

Zoals hierboven genoemd hebben wij snelkookpannen van het topmerk Fissler. De snelkookpannen herken je aan het zwarte ergonomische handvat. Dit zorgt voor een stevige grip. De pannen van Fissler zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Wij laten je graag kennismaken met een aantal snelkookpannen van Fissler:

Categorie: Bekijk hier ons complete aanbod snelkookpannen.

Bestel je snelkookpannen online

Nog geen snelkookpannen in huis? Bestel ze dan eenvoudig en snel op onze webshop. Bekijk ons ruime aanbod op deze pagina en kies jouw favoriet. Plaats deze eenvoudig in je winkelwagen. Plaats je je bestelling voor 23:00 uur dan heb je de pannen de volgende werkdag al in huis! Heb je behoefte aan advies of heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag. Je kunt ons bereiken via +31 488 44 06 83 of per mail via [email protected].

 

Veel gestelde vragen over snelkookpannen

Wat is een snelkookpan? 

Een snelkookpan, ook wel hogedrukpan genoemd, is een pan waarmee je gerechten onder druk kookt. De kooktemperatuur is hoger dan 100 ° Celsius, waardoor de gerechten snelle gaar zijn.

Hoe werkt een snelkookpan? 

Een snelkookpan vul je met je ingrediënten en een scheut water of bouillon. Vervolgens sluit je de pan luchtdicht af met behulp van het deksel. Je plaatst de pan op je warmtebron en door de stoom neemt de druk toe. Zijn de ingrediënten goed gestoomd, dan wordt eerst de hete stoom vrijgelaten via de ontluchtingskiep. Daarna is het veilig om het deksel eraf te halen.

Wat kun je maken met een snelkookpan?  

Met een snelkookpan kun je heel veel verschillende gerechten garen. Zo is hij zeer geschikt voor stoofvlees, aardappelen, rijst en soep. Daarnaast kun je eenvoudig eenpansgerechten met deze pan maken.

Wat is het voordeel van een snelkookpan? 

Het grote voordeel van een snelkookpan is dat je gerechten binnen een paar minuten klaar is. Ideaal voor wanneer je niet veel tijd hebt om te koken en toch een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten.

Ook is de snelkookpan energiebesparend. De snelkookpan behoudt ook beter de vitamines en mineralen in het gerecht waardoor koken met de snelkookpan ook gezonder is.

Onze levertijden en verzending 

Je vindt bij ons de altijd de beste snelkookpan aanbieding. Bestel je jouw snelkookpan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis, dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.