Veel gestelde vragen over snelkookpannen

Wat is een snelkookpan? 

Een snelkookpan, ook wel hogedrukpan genoemd, is een pan waarmee je gerechten onder druk kookt. De kooktemperatuur is hoger dan 100 ° Celsius, waardoor de gerechten snelle gaar zijn.

Hoe werkt een snelkookpan? 

Een snelkookpan vul je met je ingrediënten en een scheut water of bouillon. Vervolgens sluit je de pan luchtdicht af met behulp van het deksel. Je plaatst de pan op je warmtebron en door de stoom neemt de druk toe. Zijn de ingrediënten goed gestoomd, dan wordt eerst de hete stoom vrijgelaten via de ontluchtingskiep. Daarna is het veilig om het deksel eraf te halen.

Wat kun je maken met een snelkookpan?  

Met een snelkookpan kun je heel veel verschillende gerechten garen. Zo is hij zeer geschikt voor stoofvlees, aardappelen, rijst en soep. Daarnaast kun je eenvoudig eenpansgerechten met deze pan maken.

Wat is het voordeel van een snelkookpan? 

Het grote voordeel van een snelkookpan is dat je gerechten binnen een paar minuten klaar is. Ideaal voor wanneer je niet veel tijd hebt om te koken en toch een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten.

Onze levertijden en verzending 

Bestel je jouw snelkookpan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis, dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 49,-.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »