Downdraft pannen

Downdraft pannen zijn speciaal ontwikkeld voor kookplaten met afzuiging, zoals een inductieplaat met afzuiging. Deze afzuigingen kunnen erin geïntegreerd zijn. Een normale pan duwt de stoom en de geuren naar boven, bij een downdraft pan worden deze juist naar beneden geduwd. Zo komen ze direct de afzuiging in.

Wat zijn Downdraft pannen?

Downdraft pannen zijn ontworpen voor nieuwe inductieplaten met een ingebouwde afzuigingssysteem. In tegenstelling tot traditionele afzuigkappen die boven het kookoppervlak zijn geïnstalleerd, trekken downdraft pannen de lucht naar beneden en uit uw keuken via een afvoerbuis. Voor dit systeem heeft u dus een hele andere pan nodig dan normaal gesproken. Maar waar moet de downdraft pan allemaal aan voldoen?

  • Hij moet inductie geschikt zijn.
  • De downdraft pan moet een platte deksel hebben zodat het stoom naar de zijkant word geduwd.
  • De pan heeft aan de zijkant een kleine opening nodig zodat de stoom kan ontsnappen
  • Uiteraard moet hij dik genoeg zijn voor uw inductiekookplaat, een duurdere Bora kookplaat heeft ook stevige dikke pannen nodig zoals de pannen van DUCQ.

 

Wat zijn de voordelen van downdraft pannen?

Downdraft pannen hebben een aantal voordelen. De belangrijkste hebben wij uitgelicht:

  • Een inductie kookplaat met afzuiging is al duurzaam, maar dankzij deze pannen worden de stomen, geuren en wasem nog effectiever in de afzuiging komen. Hierdoor is de afzuiging nog zuiniger en dit bespaart jou energie.
  • Daarnaast worden de kookgeuren sneller weggezogen. Hierdoor verspreidt deze geur niet door het hele huis, zo kan jij zonder zorgen koken.
  • Verder zijn de pannen erg stijlvol en zijn er altijd pannen te vinden die qua stijl bij jouw keuken passen!

 

Wat zijn de beste downdraft pannen?

Er is zoveel keus op het gebied van downdraft pannen, maar welke pan is het beste? Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over de kwaliteit. Bij Van der Garde hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan, daarom is elke pan van hoogwaardige kwaliteit!

BergHOFF – Met deze 4-delige pannenset heb jij alles in huis om al jouw favoriete gerechten te amken in de keuken. De deksel bevatten geïntegreerde luchtkanalen en je kan de deksels afsluiten. BergHOFF heeft al meer dan 20 jaar ervaring en zorgen voor de hoogste kwaliteit. Van begin tot eind zijn zij betrokken bij het maken en leveren van de pannen. Deze aandacht zie je terug in de mooie designs van de pannen en de duurzaamheid van de pannen.

DUCQ – Deze pannenset bestaat uit 3 kookpannen van 16, 18 en 20cm diameter en 1 steelpan met een diameter van 16cm. De pannen kan je gebruiken op elke warmtebron en zijn gemaakt van hoogwaardig RVS materiaal. De pannen in deze set hebben aan de binnenkant maatvoeringen en hebben een licht gevormde onderkant, waardoor jij geen zorgen hoeft te maken voor krassen op jouw kookplaat. Ben je al benieuwd naar deze pannenset met levenslange garantie?

Tescoma Smartcover – Deze pannen van Tescoma hebben een smartcover-deksel met flexibele rand. Hierdoor kan jij jouw kookattributen bewaren in de pan, zonder warmte te verliezen! Het uitlekken wordt hier ook nog eens vereenvoudigd. De pannen zijn van hoogwaardig RVS materiaal en zijn geschikt voor alle warmte bronnen.

 

Waar moet u op letten bij de aankoop van Downdraft pannen?

Als u overweegt een downdraft pan aan te schaffen, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat het afzuigsysteem voldoende krachtig is om al uw kookdampen en geuren af te voeren. Als het afzuigsysteem niet krachtig genoeg is, kan het zijn dat u nog steeds last heeft van dampen en geuren in uw keuken.

Een ander belangrijk aspect om op te letten is de grootte van de downdraft pan. Het is essentieel dat de kookplaat groot genoeg is om aan uw behoeften te voldoen. Als u regelmatig grote maaltijden kookt of meerdere pannen tegelijk gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw downdraft pan groot genoeg is om dit aan te kunnen.

Tot slot moet u rekening houden met het design en de stijl van de downdraft pan. Aangezien dit apparaat een prominente plaats inneemt in uw keuken, wilt u er zeker van zijn dat het past bij de rest van uw keukeninrichting en

 

Wat is een downdraft systeem?

Een downdraft systeem is een type afzuigsysteem dat geïntegreerd is in een kookplaat en kookdampen en -geuren direct vanaf de bron afzuigt door middel van een ventilator onder het kookoppervlak, waardoor ruimte wordt bespaard in de keuken en het er modern en stijlvol uitziet.

 

Wat zijn de nadelen van ‘normale’ pannen?

De doorsnee pan is niet gericht op het nieuwe afzuigsysteem waarbij de stomen, condens en geuren naar beneden worden gezogen. Hierdoor zal de afzuiging harder moeten werken en dit kost meer energie. Daarnaast zijn deze pannen veelal niet gebruiksvriendelijk en sluiten na een tijdje niet goed meer. De pannen die jij hier gaat vinden zijn van hoogwaardig materiaal en zijn hierdoor heel duurzaam. Zijn ze toch niet zoals gewenst? De pannen hebben een garantie van 2 jaar tot zelfs jouw hele leven lang. Jij hoeft dus nergens zorgen om te maken.

 

Waarom bij Van der Garde bestellen?

Wij van Van der Garde hebben een ruime selectie van hoogwaardige pannen voor jou verzameld. De hoge prijs van deze downdraft pannen wordt gerechtvaardigd door de hoge kwaliteit en de duurzaamheid van het materiaal. Van 2 jaar tot levenslange garantie, onze pannen hebben het allemaal. Zo kan jij zorgeloos koken met de beste pannen.

 

Ook zorgeloos bestellen

Je bestelt ook zorgeloos bij ons! Als jij voor 23:00 vanavond bestelt, dan heb je jouw pannen de volgende werkdag al in huis, dat kan dus morgen zijn! Goede pannen zorgen voor een ontspannen kookervaring, waarom zou je nog langer wachten? Bestel vandaag nog jouw nieuwe downdraft pannen!

 

Veel gestelde vragen over downdraft pannen

Wat zijn de voordelen van downdraft pannen?  

De pannensets van BK staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. Zo zijn ze gemaakt van roestvrijstaal (RVS) en zijn ze bestand tegen water. Hierdoor gaan ze nog jarenlang mee. Vanwege deze topkwaliteit krijg je maar liefst 2 jaar tot levenslang garantie op de pannensets. Verder zijn er verschillende pannensets uitgevoerd met een innovatief systeem. Zo hebben de pannen koude grepen, een praktisch afgietsysteem en een glazen deksel.

Zijn downdraft pannen geschikt voor een gasfornuis?

De meeste Downdraft pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Ze kunnen daarom ook gebruikt worden op een gasfornuis.

Welke downdraft pannen zijn er te koop? 

Er zijn verschillende merken downdraft pannen. De bekendste zijn toch wel die van BergHOFF, DUCQ en Tescoma. Bij deze merken ben jij verzekerd van hoogwaardig kwaliteit.

Welke downdraft pan is de beste? 

Elke pan in onze selectie van downdraft pannen heeft zijn eigen kenmerken. Welke pan voor jouw huishouden het beste is, hangt af van verschillende factoren. Zo is het bijvoorbeeld van belang op welke warmtebron je de pannen wilt gebruiken, uit hoeveel personen je huishouden bestaat, welk type deksel jij het fijnst vindt en hoeveel opbergruimte jij beschikbaar hebt. Bekijk de eigenschappen van de verschillende pannensets en kies de pan die het best aansluit bij jouw wensen.

Waar kan ik downdraft pannen kopen? 

Voor downdraft pannen ben je bij Van der Garde Warenhuis aan het juiste adres. Wij hebben een zeer compleet aanbod met pannen en pannensets geschikt voor downdraft systemen. Bestel je bij ons voor 23:00, dan heb je jouw pannenset de volgende werkdag al in huis!

--/blogstart/--De top 10 Beste pannenset inductie! Onze keuze 2023,Downdraft pannen kopen? Welke past het beste bij jou?--/blogend/--

Blogs