Grillpannen

Op zoek naar een kwalitatieve grillpan? Dan ben je bij Van der Garde Warenhuis op het juiste adres. Ons assortiment grillpannen bestaat uit verschillende topmerken, zoals: BK CookwareDUCQBergHOFFDemeyere en nog veel meer! 

Een grillpan is een veelzijdige pan waarmee je heerlijke grillgerechten kunt bereiden, zoals groenten, vlees en vis. Het grillen van voedsel heeft verschillende voordelen, waaronder het feit dat het vetarm kan zijn en dat het een unieke smaak en textuur aan het voedsel geeft. Wij helpen je graag verder met het vinden van de geschikte grillpan. 

 

Voordelen van een grillpan

Een grillpan biedt een aantal voordelen naast de unieke smaak en textuur dat hij meegeeft aan het voedsel. Hieronder geven we een korte opsomming:

  • Vetarm koken: Een van de grootste voordelen van een grillpan is dat je weinig tot geen vet hoeft te gebruiken tijdens het koken. De ribbels in de pan zorgen ervoor dat het overtollige vet van het voedsel afloopt, waardoor je gezonder kunt koken.
  • Gelijke verdeling van warmte: Een grillpan is gemaakt van materialen zoals gietijzer, aluminium of roestvrij staal, die de warmte gelijkmatig verdelen. Hierdoor wordt het voedsel gelijkmatig gegrild en ontstaan er geen hot spots.
  • Geschikt voor verschillende soorten voedsel: Een grillpan kan gebruikt worden voor het grillen van verschillende soorten voedsel, zoals vlees, vis en groenten. Hierdoor is het een veelzijdige pan die voor verschillende gerechten gebruikt kan worden.
  • Gemakkelijk schoon te maken: Een grillpan is gemakkelijk schoon te maken, omdat de meeste grillpannen een anti-aanbaklaag Hierdoor blijft er weinig tot geen voedsel achter in de pan en is het schoonmaken snel en eenvoudig.
  • Grillpatroon: De ribbels in de grillpan zorgen voor een mooi grillpatroon op het voedsel, wat er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook een extra smaakdimensie toevoegt aan het voedsel.

 

Gebruik en onderhoud

Het gebruik van een grillpan is eenvoudig. Voor het grillen van voedsel hoef je weinig tot geen boter of olie te gebruiken. Het is belangrijk om het voedsel in te smeren met olie voordat het op de pan wordt gelegd of om het bakoppervlak van de pan lichtjes in te smeren met olie. Dit voorkomt dat het voedsel aan de pan blijft plakken. Eenmaal op de pan kan het voedsel aan de grillzijde blijven liggen totdat er een korstje is gevormd. De ribbels in de grillpan zorgen voor een mooi grillpatroon en helpen het overtollige vet af te voeren. Draai het voedsel na het grillen een kwartslag voor een prachtig ruitjespatroon. Na gebruik moet de grillpan worden schoongemaakt met warm water en een zachte borstel. Gebruik nooit scherpe of harde voorwerpen om de pan schoon te maken, dit kan de anti-aanbaklaag beschadigen.

 

Breed assortiment

Van der Garde Warenhuis biedt een breed assortiment aan grillpannen van verschillende merken. De grillpannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals gietijzer, aluminium en roestvrij staal. Daarnaast zijn er grillpannen met verschillende afmetingen, handvatten en functies. Zo zijn er grillpannen met een anti-aanbaklaag voor eenvoudig schoonmaken en gezonder koken. Bij Van der Garde Warenhuis vind je altijd de perfecte grillpan die past bij jouw kookbehoeften.

 

Kort samengevat

In conclusie biedt een grillpan vele voordelen, waaronder gezonder koken en een unieke smaak en textuur aan het voedsel. Een grillpan is duurzaam en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte, wat het koken nog gemakkelijker maakt. Bij Van der Garde Warenhuis kan je kiezen uit een breed assortiment grillpannen van topmerken, die allemaal van hoge kwaliteit zijn en geschikt zijn voor verschillende soorten kooktechnieken.

 

Eenvoudig online bestellen

Bij Van der Garde Warenhuis is de uitstekende klantenservice en snelle levering een feit. Onze klantenservice staat altijd voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de perfecte grillpan. Daarnaast bieden we snelle levering, zodat je snel kan genieten van je nieuwe aankoop. Bestellingen boven de €89,- worden bovendien gratis verzonden. Daarnaast heb je bij ons de mogelijkheid om achteraf te betalen, zodat je eerst de grillpan kunt bekijken voordat je betaalt.

 

Eerst bekijken in de winkel?

Liever het aanbod bekijken in onze winkel in Opheusden? Dat kan. Je bent altijd welkom. Zo kan je uitgebreid te tijd nemen om alle grillpannen te vergelijken en om eventueel andere benodigdheden te halen.

 

 

Veel gestelde vragen over grillpannen

Wat doet een grillpan?

Een grillpan is zeer geschikt voor het grillen van vlees, groente en vis. Hij zorgt ervoor dat je zonder olie of vet het vlees of de groente kunt dichtschroeien.

Waarom een grillpan gebruiken?

Een grillpan heeft ribbels in de bodem die ervoor zorgen dat het vlees of de groente in zijn eigen sappen kan bakken. Daarnaast zal het vet dat vrijkomt achterblijven tussen de ribbels. Grillen in een grillpan is dus een zeer magere manier van bereiden. Tot slot geeft het ook veel smaak aan het gerecht.

Hoe moet ik een grillpan gebruiken?

Het is belangrijk dat je de pan goed opwarmt voor dat je de ingrediënten er in legt. Zet hem vooraf ongeveer 5 tot 10 minuten op hoog vuur, zodat hij goed heet is. Check of de pan voldoende heet is door er een druppel water op te gooien. Wanneer deze direct verdampt, is de pan op de juiste temperatuur.

Hoe moet je een grillpan schoonmaken?

Omdat je in een grillpan geen bakvet of olie gebruikt, is het schoonmaken soms wat lastig. Na het bakken verwijder je eerst het achtergebleven vet en laat je de pan afkoelen. Doe vervolgens een laagje warm wat en wat afwasmiddel in de pan. Laat het losweken en gebruik een niet schurend sponsje om het vuil te verwijderen. Spoel de pan daarna met schoon warm water.

Onze levertijden en verzending

Bestel je jouw grillpan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis, dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.