Veel gestelde vragen over grillpannen

Wat doet een grillpan?

Een grillpan is zeer geschikt voor het grillen van vlees, groente en vis. Hij zorgt ervoor dat je zonder olie of vet het vlees of de groente kunt dichtschroeien.

Waarom een grillpan gebruiken?

Een grillpan heeft ribbels in de bodem die ervoor zorgen dat het vlees of de groente in zijn eigen sappen kan bakken. Daarnaast zal het vet dat vrijkomt achterblijven tussen de ribbels. Grillen in een grillpan is dus een zeer magere manier van bereiden. Tot slot geeft het ook veel smaak aan het gerecht.

Hoe moet ik een grillpan gebruiken?

Het is belangrijk dat je de pan goed opwarmt voor dat je de ingrediënten er in legt. Zet hem vooraf ongeveer 5 tot 10 minuten op hoog vuur, zodat hij goed heet is. Check of de pan voldoende heet is door er een druppel water op te gooien. Wanneer deze direct verdampt, is de pan op de juiste temperatuur.

Hoe moet je een grillpan schoonmaken?

Omdat je in een grillpan geen bakvet of olie gebruikt, is het schoonmaken soms wat lastig. Na het bakken verwijder je eerst het achtergebleven vet en laat je de pan afkoelen. Doe vervolgens een laagje warm wat en wat afwasmiddel in de pan. Laat het losweken en gebruik een niet schurend sponsje om het vuil te verwijderen. Spoel de pan daarna met schoon warm water.

Onze levertijden en verzending

Bestel je jouw grillpan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis, dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »