Over Heemskerk

Het komt regelmatig voor dat mensen zeggen: “Heemskerk? Dat ken ik nog van vroeger” en dat is niet zo gek. Heemskerk bestaat namelijk al ruim 80 jaar.

Het begon allemaal met 4 Heemskerk broers. Zij hielden zich in het familiebedrijf, “Heemskerk’s Scheepsbouw- en Timmerbedrijf” in Roelofarendsveen, bezig met het maken van boten. In hun vrije tijd werd er fanatiek getafeltennist bij de plaatselijke tafeltennisvereniging “de Treffers”.

Omdat de broers zo goed waren in zowel tafeltennis als het bewerken van hout, vroeg de vereniging of zij een handgemaakte tafeltennistafel konden maken. In 1939 was de allereerste verkoop van een Heemskerk tafeltennistafel een feit!

De kwaliteit van deze tafel bleef niet onopgemerkt en er kwam ook vraag van buiten Roelofarendsveen om pingpongtafels en later ook tafeltennisbatjes te produceren. Hierop besloten 2 van de broers, Nico en Wout zich af te splitsen en samen verder te gaan als Heemskerk Sport.

Sjoelen

Zo kwam het ook dat Heemskerk Sjoelbakken begon te maken, van een degelijke, Hollandse kwaliteit. Tegenwoordig is sjoelen is populairder dan ooit. Heemskerk produceert verschillende soorten sjoelbakken van allemaal hoge kwaliteit.

Heemskerk was ook de eerste met sjoelpoeder, met sjoelscoreformulieren en een sjoeltas. Bovendien staat Heemskerk in nauw contact met de Algemene Nederlandse Sjoelbond. De zaken die Heemskerk met hen bespreekt over het sjoelen, verwerken ze weer in al hun producten.

Heemskerk staat voor kwaliteit. Ze nemen dan ook geen genoegen met minder dan de beste kwaliteit sjoelbakken. Het resultaat zijn de HS-30, HS-40 en Anthurium sjoelbakken. En ook kinderen kunnen makkelijk sjoelen, met de Mini-S. Met welke sjoelbak wil jij het liefste sjoelen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »