Soeppannen

In elke keuken komt een mooie soeppan tot zijn recht. Soeppannen is essentieel bij het koken en het op warmen van verschillende soorten vloeibaar eten. Een soeppan is een brede en diepe pan die ideaal is om sauzen, soepen en stoofpotten mee te bereiden. Echter, er zijn veel verschillende soeppannen te vinden en wij vinden belangrijk dat je de juiste pan vindt voor bij jou thuis. De juiste pan voldoet aan jouw behoeftes en wensen, als jij een pan wilt gaan uitkiezen ga dan hieronder verder!

Nadelen van een slechte soeppan

Een slechte soeppan kan nadelige effecten hebben op jouw kookervaring. Als bijvoorbeeld de bodem niet gelijkmatig wordt verhit, dan kan dit resulteren in het aanbranden van het eten. Dit is natuurlijk niet lekker en ook zonde van jouw lekkere eten. Daarnaast kan het zijn dat de pan niet goed afsluit. Het gevolg hiervan is dat het eten kan uitdrogen en verbranden, dit zorgt ook weer voor vieze geuren in de keuken. Dat een pan niet goed afsluit betekent ook dat er warmte verloren gaat tijdens het koken, het is energiezuiniger om met een gesloten deksel te koken.

 

De voordelen van een goede pan

Een goede soeppan heeft natuurlijk veel voordelen:

  • Een hoge kwaliteit pan zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte
  • Hierdoor brandt het eten niet aan
  • Het eten droogt niet uit
  • De soeppan is gemakkelijk schoon te maken
  • Deze pannen hebben een lange levensduur

 

De verschillende soeppannen

Wij bieden verschillende soorten soeppannen aan, zoals hoge soeppannen, RVS soeppannen, downdraft soeppannen en soeppannen met een veilig afgietsysteem.

Hoge soeppannen zijn ideaal voor het bereiden van soepen, sauzen en stoofpotten. Door de hoogte is er meer ruimte voor grotere hoeveelheden eten. Hierdoor zijn deze pannen ook perfect als je voor grotere aantallen wilt koken. Kies bijvoorbeeld voor de DeBuyer Prim’Appety.

Roestvrijstalen pannen (RVS) zijn ontworpen om een lange tijd mee te gaan en om gemakkelijk schoon te maken. Door het hoogwaardige staal kan je lang met een gerust hart heerlijk koken! Kijk eens naar de BK Conical Cool. Daarnaast zorgt een soeppan, die gemaakt is van hoogwaardig RVS voor energiebesparing, zoals deze Triply soeppan of deze hoge soeppan van DUCQ.

Downdraft soeppannen zijn speciaal ontworpen om te werken met de nieuwste afzuigsystemen. Deze pannen helpen om de geuren en kookdampen zo effectief mogelijk weg te laten zuigen, doordat de deksel de dampen naar beneden sturen. De Tescoma SmartCOVER kookpan is hier een voorbeeld van!

Wij hebben ook soeppannen met een veilig afgietsysteem, deze zijn ontworpen om overtollig vocht af te voeren tijdens het koken, maar ook om natuurlijk het eten af te gieten. Zo hoef jij niet moeilijk te doen met een vergieten en bang te zijn om jezelf te verbranden. De BergHOFF Gem Downdraft Soeppan is erg populair in deze categorie!

 

In het kort

Soeppannen zijn een prachtige toevoeging op jouw pannencollectie. Het kiezen van de juist pan die past bij jouw wensen en behoeftes is daarom belangrijk. Een slechte pan kan er namelijk voor zorgen dat jouw kookervaring wordt verminderd. Een goede pan neemt niet alleen jouw zorgen weg, maar zorgt er ook voor dat jij kan langdurig kan genieten van de vele voordelen. Er zijn verschillende pannen, hierdoor kan het misschien lastig zijn om een keuze te maken. Als dat het geval is, trek vooral aan de bel! Wij staan voor jou klaar met deskundig advies!

 

Eenvoudig besteld, snel bezorgd!

Bij Van der Garde Warenhuis kan jij eenvoudig jouw nieuwe pan bestellen. Als jij voor 23:00 ’s avonds besteld, dan is jouw bestelling de volgende werkdag al in huis! Is jouw bestelling boven de €89,-? Dan wordt deze gratis thuis bezorgd! Wij wensen jou veel kookplezier!

Veel gestelde vragen over soeppannen

Wat is een soeppan? 

Een soeppan is een kookpan van een groot formaat. Hij is daarom ook zeer geschikt voor het koken van soep. De meeste soeppannen zijn voorzien van een schenkrand, zodat je veilig kunt schenken en afgieten.

Hoeveel liter gaat er in een soeppan? 

Een soeppan is groter van formaat dan een doorsnee kookpan. Soeppannen hebben meestal een diameter van 24 of 26 cm. De soeppannen in het assortiment van Van der Garde Warenhuis hebben een inhoud van o.a. 6, 7, 8, 10 en 11 liter.

Is een soeppan geschikt voor inductie? 

De meeste soeppannen zijn ook geschikt voor inductie. Wil je zeker weten of de soeppan van jouw keuze ook op inductie gebruikt kan worden? Bekijk dan de specificaties van de pan. Hier wordt deze informatie duidelijk aangegeven.

Hoe moet je een soeppan schoonmaken? 

Net als een gewone kookpan kun je deze het best schoonmaken met wat water en zeep. Krijg je het vuil niet goed verwijderd? Dan kun je pan met heet water en wat afwasmiddel laten staan, zodat het vuil kan loswerken. Met een zacht sponsje kan je het zo afvegen.

Onze levertijden en verzending 

Bestel je jouw soeppan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis, dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.