Stofzuigers

Als je op zoek bent naar een stofzuiger, ben je hier aan het juiste adres! Er zijn veel verschillende soorten stofzuigers op de markt, van krachtige ketelstofzuigers tot handige steelstofzuigers. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende soorten stofzuigers en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste stofzuiger voor jouw behoeften.

Soorten stofzuigers

Er zijn verschillende soorten stofzuigers op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je de meest voorkomende soorten stofzuigers:

 • ketelstofzuigers: deze stofzuigers hebben een grote zuigkracht en zijn geschikt voor het reinigen van grote oppervlakken zoals tapijten en vloerkleden. Ze hebben ook vaak extra accessoires zoals een stofborstel en een spleetzuigmond voor het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Steelstofzuigers: deze steelstofzuigers zijn licht en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor ze ideaal zijn voor het reinigen van trappen en andere moeilijk bereikbare plaatsen. Ze zijn ook vaak snoerloos, waardoor je niet beperkt wordt door een stopcontact.
 • Robotstofzuigers: deze stofzuigers zijn volledig automatisch en kunnen geprogrammeerd worden om je huis schoon te maken terwijl je weg bent. Ze zijn ideaal voor mensen die geen tijd hebben om regelmatig schoon te maken.
 • Handstofzuigers: deze stofzuigers zijn klein en draagbaar, waardoor ze ideaal zijn voor het reinigen van kleine oppervlakken zoals meubels, autostoelen en trappen.

 

Waar op te letten bij het kiezen van een stofzuiger

Bij het kiezen van een stofzuiger zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hieronder vind je een aantal belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van de juiste stofzuiger:

 • Zuigkracht: dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een stofzuiger. Een stofzuiger met meer zuigkracht kan beter schoonmaken dan een stofzuiger met minder zuigkracht. Een van de betere stofzuigers op de markt met hoge zuigkracht zijn die van Numatic! Doordat deze een ketel vorm heeft zorgt dit ervoor dat er altijd ruimte zit tussen de zak en de motor. Zo behoud je alle zuigkracht ook als je zak vol raakt! Dit heb je met slede stofzuigers niet!
 • Type vloer: het is belangrijk om rekening te houden met het type vloer dat je hebt. Tapijten hebben bijvoorbeeld een stofzuiger nodig met meer zuigkracht dan harde vloeren.
 • Filtersysteem: een goed filtersysteem is belangrijk om stof en allergenen uit de lucht te verwijderen. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of astma.
 • Geluidsniveau: als je niet wilt dat je stofzuiger te veel lawaai maakt, kies dan voor een stofzuiger met een laag geluidsniveau. Echter is dit compleet naar eigen keuze en wensen.
 • Gewicht en grootte: het is belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de grootte van de stofzuiger, vooral als je moeite hebt met tillen of opbergen. Dit kan invloed hebben op de grote van de stofzak dus overweeg deze keuze goed.

Numatic stofzuigers

Numatic is een Britse fabrikant van stofzuigers en staat bekend om zijn iconische Henry-stofzuiger. Numatic-stofzuigers staan ​​bekend om hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en krachtige zuigkracht. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende Numatic-stofzuigers die beschikbaar zijn:

 • Henry: De Henry-stofzuiger is een van de meest bekende stofzuigers ter wereld. Het is een ketelstofzuiger die geschikt is voor zowel harde vloeren als tapijten. De Henry heeft een stofopvangcapaciteit van max 9 liter en is ideaal voor het reinigen van grote oppervlakken. Deze stofzuiger is beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen en wordt geprezen om zijn betrouwbaarheid, krachtige zuigkracht en lange levensduur. De Henry is uitgerust met een efficiënte motor die zorgt voor een krachtige zuigkracht en is voorzien van een A-rated energielabel. Benieuwd naar alle unieke kleuren? Bekijk eens de henry sandstone of de Henry in het appelgroen!

 • Hetty: De Hetty-stofzuiger lijkt qua design op de Henry, maar is roze van kleur en heeft een vrouwelijke touch. Deze stofzuiger heeft een inhoud van max 9 liter en is ideaal voor het reinigen van kleine tot middelgrote oppervlakken. Net als de Henry heeft ook de Hetty een A-rated energielabel en een efficiënte motor die zorgt voor krachtige zuigkracht. Hetty is uitgerust met een telescopische zuigbuis, een stofzuigerslang en verschillende borstels die zorgen voor een grondige reiniging van elke hoek in jouw huis. Het is een redelijk stille stofzuiger, wat het perfect maakt voor gebruik in kantoren en openbare ruimtes. Bekijk deze roze hetty stofzuiger hier en word direct verliefd!

 

Onze conclusie voor de beste stofzuigers

Bij het kiezen van een stofzuiger zijn er veel verschillende factoren om rekening mee te houden. Het is belangrijk om te bepalen welk type stofzuiger het beste bij je behoeften past, zoals een ketelstofzuigers, steelstofzuiger, robotstofzuiger of handstofzuiger. Daarnaast zijn er ook specifieke merken, zoals Numatic, die bekend staan ​​om hun betrouwbaarheid en krachtige zuigkracht. Door rekening te houden met deze factoren kun je de juiste stofzuiger kiezen om jouw huis schoon te houden. De Henry- en Hetty-stofzuigers van Numatic zijn beide betrouwbare opties met krachtige zuigkracht en lange levensduur. Daarom geven wij onze keuze aan de stofzuigers van Numatic!

Veel gestelde vragen over stofzuigers

Wat is een stofzuiger? 

De stofzuiger is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt voor het verwijderen van de stof en ander vuil op de vloer, trap en andere oppervlakken. Het apparaat zuigt met een slang het stof op en slaat het op in een reservoir. Vervolgens kan het vuil gemakkelijk weggegooid worden.

Wat zijn de voordelen van een stofzuiger? 

De stofzuiger is onmisbaar in het huishouden voor mensen die last hebben van een allergie voor huisstofmijt en huisdieren. Het zorgt er niet alleen voor dat je gemakkelijk je huis kunt ontdoen van vuil en stof, maar is ook beter voor de gezondheid van mensen.

Waar kun je een stofzuiger kopen? 

Bij Van der Garde Warenhuis kun je terecht voor verschillende soorten stofzuigers. Zo bieden wij onder andere stofzuigers met en zonder zak aan. Bekijk direct welk model aansluit bij jouw wensen en bestel het eenvoudig online.

Welke stofzuiger kopen? 

Voor iedere wens is er een passend model verkrijgbaar bij Van der Garde Warenhuis. Zo bieden wij onder andere apparaten met zak en zonder zak en ook kruimelzuigers aan. Heb je nog bijpassende accessoires nodig? Dan kun je die ook bij ons bestellen.

Onze levertijden en verzending 

Wanneer je jouw stofzuiger voor 23:00 besteld bij Van der Garde Warenhuis, heb je hem de volgende werkdag al in huis. Verder bieden we gratis verzending vanaf 49,-.