Veel gestelde vragen over hapjespannen

Wat is een hapjespan?

De hapjespan, ook wel sauteerpan genoemd, lijkt op een koekenpan, maar heeft een hogere, rechtopstaande rand. Vaak hebben deze pannen ook een dikkere bodem en worden ze geleverd inclusief glazen deksel.

Wanneer moet ik een hapjespan gebruiken?

Een hapjespan gebruik je om dikkere stukken vlees, risotto, vis of roerbakschotels te stoven of sauteren. Met deze pan kun je het een langere tijd laten sudderen.

Waarom moet ik een hapjespan gebruiken?

Door de hoge rand van de pan is het gemakkelijk om grotere hoeveelheden te bereiden. Daarnaast zorgt de rand ervoor dat het voedsel goed in de pan blijft bij het omscheppen en het vet tegen de rand op spettert in plaats eroverheen. Tot slot blijft warmte en vocht goed in de pan. Dit maakt het gerecht extra mals en zacht.

Hoe moet je een hapjespan schoonmaken?

Een hapjespan kun je het best schoonmaken met water en afwasmiddel. Zijn er resten sterk aangekoekt? Dan kun je water en afwasmiddel een aantal uur in de pan laten staan, zodat de resten losweken.

Onze levertijden en verzending

Bestel je jouw hapjespan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis, dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »