Veel gestelde vragen over braadpannen

Wat is een braadpan? 

Een braadpan lijkt qua vorm veel op een kookpan, maar is meestal gemaakt van zwaar materiaal. Hij wordt bijvoorbeeld volledig vervaardig uit gietijzer. De warmte kan zich hierdoor zeer gelijkmatig verspreiden. Je gebruikt de pan om vlees, gevogelte en wild aan te branden en dicht te schroeien. Nadat het vlees is dichtgeschroeid kun je de pan op een zacht vuurtje zetten om te sudderen.

Waarom een braadpan gebruiken? 

Het zwarte materiaal zorgt voor een optimale warmte verdeling. Daarnaast wordt de warmte veel beter vastgehouden dan bij een kookpan. Dit bevordert het gaar proces.

Kan een braadpan op inductie? 

De meeste braadpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook inductie. De braadpannen in het assortiment van Van der Garde Warenhuis kunnen vrijwel allemaal gebruikt worden op inductie. Weet je niet zeker of een specifieke pan geschikt is? Bekijk dan de specificaties.

Hoe moet je een braadpan schoonmaken? 

Maar een braadpan schoon met een beetje water een zacht sponsje. Is de pan erg vies geworden, dan kun je ook een beetje zeep gebruiken. Het is wel van belang dat je de pan dan goed naspoelt.

Onze levertijden en verzending 

Bestel je jouw braadpan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis, dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »