RVS koekenpannen

Als je op zoek bent naar een duurzame en hoogwaardige koekenpan, dan zijn RVS koekenpannen zeker het overwegen waard. RVS, of roestvrij staal, is een materiaal dat bekend staat om zijn sterkte, duurzaamheid en hittebestendigheid, waardoor het perfect is voor het bakken van allerlei soorten voedsel, van eieren tot vlees.

Wat is een RVS koekenpan?

De RVS pan is gemaakt van hoogwaardige 18/10 roestvrijstaal zoals de naam al zegt. Deze pannen hebben daarom een super snelle warmtegeleiding zodat je energie bespaard tijdens het koken. Ook houd de RVS pan de warmte langer vast dan een aluminium pan. Let wel op, meestal hebben de RVS pannen ook roestvrijstalen handgrepen, deze kunnen warm worden maar worden niet altijd gloeiend heet. Steeds vaker kiezen klanten voor een rvs pan. De pan heeft namelijk geen antiaanbaklaag en is altijd vrij van schadelijke stoffen zoals PFOA EN PFAS die normaal gesproken in een antiaanbaklaag zitten. Dit zorgt ervoor dat je gezond kookt en ook nog eens veel lekkerder. Een RVS koekenpan staat namelijk bekend om het behoud van mineralen in je eten. Dit is dus een win win voor jou!

 

RVS koekenpannen: duurzaam en hittebestendig

RVS, of roestvrij staal, is een materiaal dat bekend staat om zijn sterkte, duurzaamheid en hittebestendigheid, waardoor het perfect is voor het bakken van allerlei soorten voedsel, van eieren tot vlees.

 

Niet reageren met zure ingrediënten

Een van de belangrijkste voordelen van RVS koekenpannen is dat ze niet reageren met zure ingrediënten, zoals tomaten of citroensap, wat betekent dat je kunt koken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aantasten van de pan.

 

Dikke bodem voor gelijkmatige warmteverdeling

Als je op zoek bent naar een RVS koekenpan, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een pan met een dikke bodem, omdat dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en voorkomt dat je voedsel verbrandt.

 

Waarom een RVS koekenpan en geen Keramische koekenpan?

  • RVS koekenpannen gaan langer mee dan pannen met een anti-aanbaklaag en hoeven minder vaak vervangen te worden. Een ideale investering voor lange termijn dus!

  • RVS koekenpannen zijn beter bestand tegen hoge temperaturen en kunnen daardoor gebruikt worden voor het aanbraden van vlees en het maken van sauzen, terwijl een anti-aanbaklaag kan beschadigen of zelfs giftige dampen kan afgeven bij te hoge temperaturen.

  • RVS koekenpannen zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen zelfs in de vaatwasser, terwijl anti-aanbakpannen vaak voorzichtig met de hand moeten worden gewassen om de coating niet te beschadigen.

  • RVS koekenpannen geven geen schadelijke stoffen af bij verhitting, terwijl anti-aanbakpannen soms giftige stoffen kunnen afgeven bij hoge temperaturen of als de coating beschadigd is. Keramische pannen daarentegen bevatten ook geen schadelijke stoffen.

  • Het koken met een RVS koekenpan is zeer gezond. Combineer dit met een deksel zodat al je vitamines heerlijk in je gerecht blijven! Dit is ook direct energie zuiniger!

 

Antiaanbaklaag voor gemakkelijk schoonmaken

Daarnaast is het ook de moeite waard om te zoeken naar een pan met een goede antiaanbaklaag, omdat dit ervoor zorgt dat je voedsel niet blijft plakken en je gemakkelijk kunt koken met weinig tot geen olie of boter.

 

Kies de juiste grootte

Bij het kiezen van een RVS koekenpan, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de pan. Een te kleine pan kan onvoldoende ruimte bieden om je voedsel goed te bereiden, terwijl een te grote pan mogelijk niet gelijkmatig verwarmt. Het is dus belangrijk om een pan te kiezen die past bij je kookbehoeften.

 

Stevige en comfortabele handgrepen

Ten slotte is het ook de moeite waard om te kijken naar de handgrepen van een RVS koekenpan. Kies voor een pan met stevige en comfortabele handgrepen die goed vastzitten aan de pan, zodat je gemakkelijk kunt manoeuvreren en de pan veilig kunt verplaatsen tijdens het koken.

 

RVS koekenpannen van bekende merken

Op het gebied van RVS koekenpannen zijn er veel merken op de markt. Een van de bekendste merken zijn BK, Demeyere, DUCQ, Fissler, WMF, Tescoma, Greenpan en nog veel meer! Bij Van der Garde Warenhuis verkopen we diverse soorten RVS koekenpannen waarvan de meeste geschikt zijn voor inductie! Een van onze hardlopende RVS koekenpannen zijn van het merk DUCQ, BK, WMF en Fissler. Deze merken staan bekend om top kwaliteit RVS koekenpannen te maken zoals je van ze gewend bent. Koop je hier dus je koekenpan van? Dan garanderen we je jarenlang kookplezier!

 

Plaats direct een bestelling

Bekijk snel in onze webshop ons aanbod RVS koekenpannen! Op onze website vindt u altijd de beste RVS koekenpannen aanbieding. Heb je het juiste exemplaar gevonden? Dan kun je hem gemakkelijk en snel bestellen. Bij een bestelling van 89,- euro of meer wordt hij gratis bij je thuis bezorgd! Heb je nog vragen over onze producten? Of heb je behoefte aan advies? Dan nodigen we je van harte uit in ons grote Warenhuis in Opheusden. De medewerkers van Van der Garde Warenhuis helpen je hier graag met het uitkiezen van de juiste RVS koekenpan! Tot dan!

 

Veel gestelde vragen over RVS koekenpannen

Wat zijn RVS koekenpannen?

Een koekenpan is een platte pan met een lang handvat. Je kunt deze pan gebruiken voor het en braden van vlees en ander voedsel. De koekenpan wordt gemaakt van Hoogwaardig 18/10 roestvrijstaal. Verder heeft de pan geen antiaanbaklaag tenzij de binnenkant zwart is of er een grill in zit. Dit is meestal duidelijk te zien.

Waarom een rvs koekenpan gebruiken?

Een rvs koekenpan is bedoeld voor het bakken van onder andere vlees, aardappels, vis, pannenkoeken, eitjes en groenten. Ook zijn de pannen kleinere als wokpannen of hapjespannen. Dit is handig want dit kan energie besparen omdat de pan een kleiner oppervlak hoeft op te warmten.

Hoe moet je een koekenpan schoonmaken?

Om een RVS koekenpan goed schoon te maken gebruik je afwasmiddel, waspoeder of soda. Was zo snel mogelijk nadat je hebt gebakken. Zo verwijder je direct het meeste vuil. Heb je geen tijd hiervoor? Dan is de koekenpan ook geschikt voor in de vaatwasser!

Hoe zie ik of er een anti aanbaklaag in zit?

Is de binnenkant van de pan zilver? Dan zit er nooit een anti aanbak laag in. Dit is het staal van de pan zelf en die bakt aan. Dit hoort bij het kookproces maar verijst ook een andere kookwijze. Heeft de pan een grill partroon of een zwarte binnencoating heeft hij 9 van de 10 keer wel een antiaanbaklaag. Wil je dit 100% zeker weten? Neem dan contact met ons op of bekijk de specificaties van de RVS pan.

Onze levertijden en verzending

Bestel je jouw koekenpan voor 23:00uur bij Van der Garde Warenhuis? Dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.