Gietijzeren koekenpannen

Ben je op zoek naar een duurzame koekenpan met een lange levensduur? Dan is een gietijzeren koekenpan een uitstekende keuze. Het materiaal is oersterk en gaat bij goed onderhoud levenslang mee. Bekijk hieronder onze prachtige collectie gietijzeren koekenpannen.

Wat is een gietijzeren koekenpan

Een koekenpan van gietijzer is vooral een geliefde pan bij professionele thuiskoks. De pan is gemaakt van puur materiaal zonder antiaanbaklaag. De pan verdeeld de warmte gelijkmatig en houdt deze lang vast. Elke gietijzeren koekenpan wordt vooraf ingebrand met een plantaardige olie waardoor hij na aankoop gelijk klaar is voor gebruik. Door gebruik word de antikleeflaag steeds beter.

 

10 voordelen van een gietijzeren pan

 1. Een gietijzeren koekenpan is onverwoestbaar. Dat maakt de aanschaf van een pan van gietijzer een duurzame keuze.
 2. Gietijzeren pannen zijn veilig en bevatten geen chemische anti aanbaklaag of coating.
 3. Een gietijzeren koekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen, hij kan zelfs op de barbeque
 4. De pan is geschikt voor zeer hoge temperaturen, wat hem een uitzondering maakt onder alle andere koekenpannen
 5. De aanschafprijs van een gietijzeren pan ligt gemiddeld hoger dan van een andere koekenpan, maar je hebt dan ook waar voor je geld omdat deze bij goed onderhoud generaties lang mee kan gaan.
 6. De pan is geschikt voor veel kooktechnieken: bakken, braden, frituren, grillen, pocheren, roosteren, sauteren, schroeien en stoven.
 7. Je hebt minder olie nodig bij het koken
 8. Door de gelijkmatige warmteverdeling in de pan gaart je gerecht gelijkmatig.
 9. Gietijzer is een topper als het gaat om de warmte vasthouden. Je gerecht blijft langer warm dan in een andere koekenpan.
 10. Een pan van gietijzer is eenvoudig in onderhoud, lees hieronder de onderhoudstips.

 

Gietijzeren koekenpan inductie

Een gietijzeren koekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie is de koekenpan zeer geschikt. Dit komt omdat de bodem magnetisch is. Hierdoor neemt de pan erg goed de warmte van de inductiekookplaat op. De gietijzeren koekenpan voor inductie maakt jou een professionele kok in de keuken.In ons assortiment vind je koekenpannen van hoge kwaliteit die levenslang meegaan bij goed onderhoud. De pan die voldoet aan al jouw wensen vind je in onze vernieuwde pannen store of online via onze webshop.

 

Onderhoudstips gietijzeren koekenpan

 • Doe je gietijzeren pan nooit in de vaatwasser, maar was hem af met heet water en een afwasborstel. Droog hem nadien goed af.
 • Smeer je pan af en toe in met een plantaardige olie om de natuurlijke anti kleeflaag te behouden.
 • Warm je pan langzaam op en laat hem na gebruik ook langzaam afkoelen
 • Een pan van gietijzer is niet geschikt voor zure ingrediënten zoals tomatensaus. Bewaar geen voedsel in de pan. De pan kan gaan roesten.
 • Mocht je pan roest of andere vlekken vertonen, behandel je pan dan met wat levensmiddelen olie. De olie zal de oxidatie opheffen en je kunt het de volgende dag verwijderen.

 

Onze gietijzeren koekenpannen

Bij van der Garde Warenhuis hebben we verschillende gietijzeren koekenpannen. Onze gietijzeren pannen zijn van het Zweedse merk Ronneby Bruk. Met een geschiedenis van meer dan 300 jaar kun je wel stellen dat zij verstand hebben van gietijzer. Het merk biedt maar liefst 30 jaar garantie.

 

Gietijzeren koekenpan kopen

Ben je overtuigd van de kwaliteit en degelijkheid van de gietijzeren koekenpan? En kies je voor een duurzame koekenpan die levenslang meegaat? Bestel jouw gietijzeren koekenpan aanbieding online bij van der Garde Warenhuis. Profiteer van een snelle levering en gratis verzending vanaf €89,-. Heb je vragen over onze producten? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers.We zijn telefonisch te bereiken via 0488-440683 of mail ons op [email protected]. We helpen je graag.

 

Veel gestelde vragen over Gietijzeren koekenpannen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van gietijzeren koekenpannen?  

 • Gietijzeren koekenpannen zijn duurzaam en gaan lang mee.
 • Ze kunnen hoge temperaturen aan en zijn geschikt voor alle kookoppervlakken.
 • Gietijzeren koekenpannen geven een gelijkmatige warmteverdeling en zijn ideaal voor het aanbraden van vlees.

Hoe maak ik mijn gietijzeren koekenpan schoon? 

Gebruik warm water en een stijve borstel om de koekenpan schoon te maken. Gebruik geen zeep of afwasmiddel, want dat kan de natuurlijke anti-aanbaklaag van de koekenpan beschadigen. Droog de koekenpan grondig af en wrijf hem in met een dun laagje olie om roest te voorkomen.

Moet ik mijn gietijzeren koekenpan inbranden voordat ik hem gebruik? 

Ja, het inbranden van een gietijzeren koekenpan is essentieel om een goede anti-aanbaklaag te creëren en de levensduur van de pan te verlengen. Om een gietijzeren koekenpan in te branden, wrijf je de pan in met olie en verwarm je hem op een hoge temperatuur in de oven.

Hoe vaak moet ik mijn gietijzeren koekenpan inbranden? 

Afhankelijk van het gebruik van de koekenpan, moet je hem mogelijk elke paar maanden opnieuw inbranden. Als je merkt dat de anti-aanbaklaag begint te vervagen, is het tijd om de koekenpan opnieuw in te branden.

Kan ik mijn gietijzeren koekenpan gebruiken op een inductiekookplaat? 

Ja, gietijzeren koekenpannen zijn geschikt voor alle kookoppervlakken, inclusief inductiekookplaten. Zorg ervoor dat de pan volledig plat op de kookplaat staat om te voorkomen dat de warmte ongelijkmatig wordt verdeeld. Let voor de zekerheid goed op als je een pan koopt dat dit ook vermeld staat in de product beschrijving of specifcaties!