Wokpannen

Een wokpan is een soort pan die speciaal is ontworpen om gebruikt te worden voor de bereiding van gerechten uit de Aziatische keuken, zoals stir-fry gerechten. Deze pannen zijn ontworpen met hoge zijden en een wijde bodem, zodat voedsel gemakkelijk geroerd en gebakken kan worden.

De nadelen van een slechte wokpan

Er zijn een aantal nadelen van een slechte wokpan. Als de pan niet goed tegen hoge temperaturen kan, kan het eten aanbranden en hierdoor zijn smaak wordt aangetast. Daarnaast is een veel voorkomend probleem dat de pan niet stevig genoeg is en hierdoor scheef kan gaan zijn. Verder kan een slechte pan voor een ongelijke verdeling van de warmte, hierdoor wordt het koken moeilijk gemaakt. Er kan eten aanbranden, de textuur kan veranderd worden en de smaak kan verloren raken.

 

De voordelen van een goede wok

Een goede wok heeft veel voordelen, zoals:

  • Een hoge kwaliteit wok is steviger
  • Heeft een goede hittegeleiding
  • Het eten wordt beter en geleidelijk verhit. Dit zorgt ervoor dat het eten beter gaar wordt en de smaak en textuur bewaard blijft.
  • Een goede wokpan maak je ook makkelijker schoon
  • De pan is bestand tegen hoge temperaturen
  • Deze pannen hebben een langere levensduur

 

Welke wokpan past bij jou?

Er zijn verschillende soorten wokpannen op de markt verkrijgbaar, waaronder gietijzeren, keramische, inductie en aluminium wokpannen.

  • Gietijzeren wokpannen zijn zeer duurzaam en geven een natuurlijke antiaanbaklaag, waardoor voedsel gemakkelijk loskomt. Bekijk anders eens de Relance Wadjan Wok.
  • Keramische wokpannen zijn licht van gewicht en hebben een goede hittegeleiding, maar kunnen kwetsbaar Voorzichtigheid is hierbij aan te raden. Deze pan raden wij aan: BK Easy Induction Ceramic.
  • Wokpannen voor inductie zijn speciaal ontworpen voor gebruik op inductiekookplaten en hebben een goede hitteverdeling. Deze is ook te zien in onze showroom: Greenpan Premiere wok.
  • Aluminium wokpannen zijn licht van gewicht en zorgen hiermee voor een soepele kookervaring. De BergHOFF Gem Wok is er een van aluminium.

 

Welke coating kies jij?

Er zijn ook verschillende coatings voor de wokken, zoals een keramische en Teflon coating. Met een keramische coating krijgt de pan een natuurlijke antiaanbaklaag en is duurzaam, maar deze is ook kwetsbaar. Een Teflon coating is gemakkelijk schoon te maken en biedt een soepele antiaanbaklaag, maar kan beschadigd worden door scherpe voorwerpen en hoge temperaturen.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen?

Bij het kiezen van een wokpan is het belangrijk om te overwegen hoe vaak de pan gebruikt zal worden, hoe groot de pan moet zijn en welke soort kookplaat er gebruikt wordt.

Daarnaast kan je nadenken over welke karakteristieke eigenschappen jou het meest aanspreken. Wil je een natuurlijke antiaanbaklaag, een lichtgewicht of kies je voor een stevige maar zware wok? Het maakt niet uit of je een professional bent of een hobbykok. Bij Van der Garde ga jij een wok vinden die bij jou past! Bestel je voor 23:00? Dan krijg jij jouw bestelling de volgende werkdag al binnen!

Veel gestelde vragen over wokpannen

Wat is een wokpan?

Een wokpan is een halfronde pan die vooral in de Oosterse keuken wordt gebruikt. Deze pan is meestal dunner en dieper dan een koekenpan. Je gebruikt hem voornamelijk voor het roerbakken of wokken.

Waarom een wokpan gebruiken?

Een wokpan gebruik je om ingrediënten op hoog vuur te roerbakken. Vooral voor het bereiden van Oosterse gerechten met vis, groenten of vlees is de wokpan zeer geschikt.

Kan een wokpan op inductie?

Vaak wordt gedacht dan een wokpan niet op inductie gebruikt kan worden. Dit is gelukkig niet waar. Je moet er echter wel rekening mee houden dan niet iedere wokpan op inductie gebruikt kan worden. Ga dus op zoek naar een speciale wokpan die ook geschikt is voor inductie.

Hoe moet je een wokpan schoonmaken?

Na het roerbakken met je wokpan kun je deze het best schoonmaken met water en een spons. Anders dan bij andere pannen gebruik je geen afwasmiddel om hem schoon te maken. Er blijft zo een laagje vet achter in de pan die goed is voor het creëren van een anti-aanbaklaag.

Onze levertijden en verzending

Bestel je jouw wokpan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis, dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »