Veel gestelde vragen over wokpannen

Wat is een wokpan?

Een wokpan is een halfronde pan die vooral in de Oosterse keuken wordt gebruikt. Deze pan is meestal dunner en dieper dan een koekenpan. Je gebruikt hem voornamelijk voor het roerbakken of wokken.

Waarom een wokpan gebruiken?

Een wokpan gebruik je om ingrediënten op hoog vuur te roerbakken. Vooral voor het bereiden van Oosterse gerechten met vis, groenten of vlees is de wokpan zeer geschikt.

Kan een wokpan op inductie?

Vaak wordt gedacht dan een wokpan niet op inductie gebruikt kan worden. Dit is gelukkig niet waar. Je moet er echter wel rekening mee houden dan niet iedere wokpan op inductie gebruikt kan worden. Ga dus op zoek naar een speciale wokpan die ook geschikt is voor inductie.

Hoe moet je een wokpan schoonmaken?

Na het roerbakken met je wokpan kun je deze het best schoonmaken met water en een spons. Anders dan bij andere pannen gebruik je geen afwasmiddel om hem schoon te maken. Er blijft zo een laagje vet achter in de pan die goed is voor het creëren van een anti-aanbaklaag.

Onze levertijden en verzending

Bestel je jouw wokpan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis, dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »