Veel gestelde vragen over afvalemmers

Welke soorten prullenbakken zijn er?  

De bekendste soorten prullenbakken zijn pedaalemmers, push afvalbakken, inbouwafvalemmers en de duo/ trio prullenbakken. De pedaalemmer bedien je met de voet, terwijl je een push afvalemmer of Touch bin opent met je hand. Inbouwafvalemmers worden in de keuken ingebouwd, zodat je geen losse afvalemmer in je keuken neer hoeft te zetten. Tot slot zijn de duo/trio prullenbakken ideaal voor het scheiden van afval.

Welk maten prullenbakken zijn er? 

Prullenbakken zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende maten. Heb je voldoende ruimte in je huis? Dan kun je kiezen voor een groot model met een inhoud van bijvoorbeeld 60 liter. Kleinere exemplaren hebben een inhoud van 40, 30 of 20 liter. Wil je graag afval direct kunnen scheiden? Kies dan voor een model met twee emmers met een inhoud van twee keer 20 liter of 11 en 23 liter. Op zoek nar een kleine prullenbak voor de badkamer of wc? Dan is een prullenbak met een inhoud van 3, 5 of 12 liter voldoende.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een prullenbak? 

Wanneer je een nieuwe prullenbak gaat aanschaffen, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Waar wil je de prullenbak gebruiken? In de keuken zet je waarschijnlijk een groter model neer dan in de badkamer of wc. Welke bediening heeft jouw voorkeur? Bedien je de prullenbak liever met de voet of wil je hem met de hand kunnen bedienen. Welke kleur en welk materiaal vind ik praktisch en mooi? Het oog wil uiteraard ook wat en daarom selecteer je de prullenbak ook op het materiaal en de kleur.

Krijg je garantie op een afvalemmer? 

Of je garantie krijgt op een afvalemmer, ligt aan het merk en type prullenbak dat je hebt aangeschaft. Veel topmerken als Brabantia geven zelfs 10 jaar garantie op hun afvalemmers. Ook op producten van andere merken als Hailo en 5Five ontvang je garantie. Wanneer je een prullenbak koopt, ontvang je hier meestal meer informatie over.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »