Wat is een Fissler snelkookpan?

Snelkookpannen, ook wel hogedrukpannen, zijn al eeuwen oud. Dat komt doordat ze extreem energiezuinig zijn en je binnen no-time je eten op tafel hebt staan.

Een snelkookpan werkt met stoom. Voor het koken vul je de pan met een laagje water. Het deksel wordt vervolgens hermetisch afgesloten, wat nodig is om ervoor te zorgen dat de stoom niet kan ontsnappen.

Dit is dan ook een groot verschil met een gewone pan. Daarbij zit het deksel niet vast, waardoor er veel stoom en warmte verloren gaat.

Doordat het water begint te koken en een dusdanige temperatuur krijgt dat het stoom wordt, stijgt de druk in de snelkookpan. De temperatuur stijgt daarmee ook. Zo gaart het voedsel wel vier keer sneller als in een gewone pan. Bovendien bespaart een goede pan enorm veel energie.

 

Waarom een Fissler snelkookpan aanschaffen?

Fissler is een toonaangevend merk wat betreft snelkookpannen. Het Duitse merk hoogwaardig kookgerei. Fissler kwam in 1953 voor het eerst met een veilige snelkookpan voor particulieren. Er werd een meertraps kookventiel aan de snelkookpan toegevoegd. Door dat stukje innovatie zou je kunnen zeggen dat Fissler een expert op het gebied van snelkookpannen is. Dat kun je ook zien aan het assortiment. Dat is zeer uitgebreid en heeft voor ieder wat wils. De snelkookpannen zijn kwalitatief goed, veilig en zeer gebruiksvriendelijk.

 

Waar kan ik een Fissler snelkookpan kopen?

Shop nu online bij Van der Garde Warenhuis of kom langs bij onze winkel in Opheusden!

 

Veel gestelde vragen over Fissler snelkookpannen

Waarom zou ik een snelkookpan willen?  

In een snelkookpan gaart het voedsel wel vier keer sneller als in een gewone pan. Bovendien werkt het enorm energiebesparend.

Hoe werkt een snelkookpan? 

Een snelkookpan werkt met stoom. Voor het koken vul je de pan met een laagje water. Het deksel wordt vervolgens hermetisch afgesloten, wat nodig is om ervoor te zorgen dat de stoom niet kan ontsnappen. Doordat het water begint te koken en een dusdanige temperatuur krijgt dat het stoom wordt, stijgt de druk in de snelkookpan. De temperatuur stijgt daarmee ook en dat is de werking van een snelkookpan.

Wat is de beste snelkookpan? 

Dat hangt van jouw persoonlijke wensen af. Wil je voor veel personen tegelijk koken? Kies dan voor een van de grotere pannen, bijvoorbeeld acht of tien liter. Wil je graag een inzet bij de snelkookpan? Wil je extra gemakken bij de pan? Fissler heeft het allemaal.