Hoe gezond is mijn Natura pan?

De groene TVS Natura pannen scoren hierin zeer hoog qua milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Toch krijgen wij af en toe de vraag: zit er pfas in deze pannen? Er is een nihil te noemen percentage pfas (0,000164%) gebruikt in de onderste grond-coating. Over deze grond-coating zijn er nog eens 4 coating-lagen van zand en steen (spikkels) en plantaardige glycerine olie aangebracht. Deze laatste is de perfecte plantaardige anti-kleef en vet-afstoter tegen aanbakken.

Uw voedsel zal niet in aanraking komen met pfas. En er komt geen pfas in het eten. als u de pan normaal gebruikt, (dus niet met een broodmes in de pan gaat zagen), is deze niet schadelijk voor de gezondheid. En is uw Natura pan een verstandige keuze voor een gezonde leefstijl.

 

Waarom is er pfas gebruikt in deze pan?

Dit kleine percentage 0,000164% pfas zorgt juist voor een perfecte hechting tussen het metaal en de onderste grondcoating. Door deze harde hechting komt de anti-kleeflaag niet los uit de pan waardoor deze langer meegaat.

 

Ik leg u graag uit hoe deze (uw) pan is gemaakt.

TVS heeft er alles aan gedaan om de Natura pan zo duurzaam en milieuvriendelijk te produceren. De materialen en ingrediënten zijn zeer zorgvuldig gekozen en geheel volgens de strenge Europese richtlijnen voor contact met mens en voedsel.

De pan body is gemaakt van gerecycled materiaal (aluminium) en de greep in gemaakt van gerecycled kunststof. Aluminium heeft de eigenschap dat het licht in gewicht is en aluminium heeft de eigenschap om de hitte zeer snel op te nemen, dus zeer snel op temperatuur. Hierdoor geeft de warmtebron zoals gas, elektra, keramisch, halogeen of inductie kookplaat de hitte zeer snel door naar het voedsel. Waardoor het eten sneller klaar is en de energiebron weer uitgezet kan worden zodat hier direct geld en energie bespaard wordt. Geen lange wacht momenten tot de pan eindelijk heet genoeg is om in te bakken omdat de pan zo dik (of dun) gemaakt is om snel aan de gang te kunnen.

 

Opbouw beschermende lagen rondom het aluminium

De aluminium body is volledig omhult en voorzien van 5 lagen doordachte coatings. Het voedsel zal nooit in aanraking komen met het aluminium, door deze robuuste anti-kleeflaag.

De onderste laag (grond-coating) is voor de robuuste hechting tussen metaal en de eerste coating. De navolgende coatings zijn op waterbasis ontwikkelde coatings met plantaardige ingrediënten die de anti-kleeflaag compleet en extra robuust maken.

Het plantaardige ingrediënt Glycerine olie blijkt een geweldige vet en vuil afstotende functie te hebben. En deze coating met glycerine zal na verloop van gebruik alleen maar vetter en beter gaan werken. Wij krijgen wekelijks fijne en lovende complimenten van gebruikers van de serie Natura en dat dit hun favoriete pannenserie is geworden. Daar doen we het niet alleen voor maar ook voor een schoner en duurzamere omgeving waar wij in moeten leven. Onze coatings geven geen giftige dampen vrij omdat deze P.F.O.A-vrij en PFOS-vrij zijn en vrij van zware metalen als nikkel en koper etc.

 

P.F.O.A-vrij en PFOS-vrije pannen

Dit zijn schadelijke stoffen. Deze stoffen laat TVS al jaren buiten het productieproces om te bouwen aan een schoner milieu. Als de pannen na verloop van tijd naar de milieustraat gaan, dan moeten deze giftige stoffen niet nog eens in het recycling proces terecht komen. Kortom wij zijn tijdens het ontwikkelen van deze pannenserie, Natura inductie, al bezig van start tot afval.

 

Wat zijn de voordelen van de TVS Natura pannen?

  • Gebruik van recyclede materialen,
  • Het vervangen van giftige coatings voor natuurlijke coatings op waterbasis
  • De oppervlakte coating aan de binnenzijde is glad en vettig door plantaardige Glycerine-olie, de spikkels zijn gemaakt van gemalen steen en zand om de coating extra sterkte en robuustheid tegen slijtage mee te geven.
  • Waardoor er een vorm van granito is ontstaat binnen in de pan zodat de pan veel langer meegaat en daardoor duurzamer.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen als gas, elektra, keramisch, halogeen en inductie
  • Lichtgewicht waardoor snel op temperatuur zelfs op half vermogen (energiebesparend)
  • Makkelijk schoon te houden door de plantaardige glycerine olie als anti-kleeflaag.
  • Gemaakt in Europa – Italië

 

Conclusie Natura induction pannen

de pannen van TVS Natura zijn een welkom stuk kook-gereedschap in iedere keuken. De TVS pannen staan niet voor niets op de 4de plaats in de Consumentenbond test. Met de beste Anti-kleef eigenschappen door de plantaardige Glycerine olie coating en veilig soft-grip greep.

Dit is even een korte (lange) uitleg over de pannenserie Natura vanachter de schermen. Ik hoop dat ik hiermee een hoop vragen heb kunnen beantwoorden en heb kunnen meegeven waarom deze pannenserie NATURA Induction een verstandige keuze is voor gezonde voedsel bereiding.

 

Nog meer vragen over dit onderwerp? Klik hier voor meer informatie