In 1998, na een aantal jaren voor een toonaangevend Duits speelgoedbedrijf te hebben gewerkt, begon Sofiyia (de oprichter) haar eigen merk op te bouwen met als doel om kinderen over de hele wereld speelgoed van betere en hogere kwaliteit te bieden. Toen werd de Classic World opgericht en inspireert sindsdien wereldwijd kinderen en gezinnen.

Ontwikkeling
In 2003 vestigde Classic World een fabrieksruimte van meer dan 20.000 vierkante meter om de sterke productiecapaciteit te garanderen en nog eens 4.000 vierkante meter magazijn om de enorme voorraadcapaciteit te garanderen. Daarnaast heeft Classic World zijn ontwerpstudio in Frankrijk vertakt, werkt het met een internationaal ontwerpteam uit de VS en heeft het 12 interne ontwerpers, 10 ingenieurs en 12 QC om wereldwijd de leidende rol van houten speelgoed te vervullen.

Ontwikkeling van het vermogen van kinderen
We willen kinderen speelgoed geven dat aansluit bij hun natuurlijke groei en ontwikkelingsbehoeften. Daarom wijden we ons speelgoedontwerp aan elke fase van de ontwikkeling van kinderen. Al onze producten zijn ontwikkeld volgens dit doel. Ons ontwerpteam bestaat uit ontwerpers, leraren, ontwikkelingsbegeleiders in de vroege kinderjaren en anderen die de behoeften van een kind diep begrijpen.