Koekenpan inductie
Wanneer je op inductie kookt wil je natuurlijk de juiste koekenpan gebruiken. Koken op inductie is heeft veel voordelen. De kookzone waar de pan op staat wordt alleen warm, daarnaast koelt de plaat ook snel af als de koekenpan verwijderd wordt. We vinden het belangrijk dat jij de geschikte koekenpan inductie vindt die aan jouw wensen voldoet. Het is belangrijk om na te denken over de afmeting en welke koekenpan geschikt is voor jouw inductiekookplaat. Bij van der Garde Warenhuis hebben we een uitgebreide collectie inductie koekenpannen.
Veel gestelde vragen over koekenpannen
Wat zijn koekenpannen?
Een koekenpan is een platte pan met een lang handvat. Je kunt deze pan gebruiken voor het bakken van pannenkoeken (hier komt ook de naam vandaan). Daarnaast is hij geschikt voor bakken en braden van vlees en ander voedsel. De koekenpan wordt gemaakt van verschillende soorten materialen als aluminium en gietijzer. Verder is hij vaak voorzien van een antiaanbaklaag.
Waarom een koekenpan gebruiken?
Een koekenpan is bedoeld voor het bakken van onder andere vlees, vis, aardappels, pannenkoeken, eitjes en groenten.
Hoe moet je een koekenpan schoonmaken?
Om een koekenpan goed schoon te maken gebruik je afwasmiddel, waspoeder of soda. Was zo snel mogelijk nadat je hebt gebakken. Zo verwijder je direct het meeste vuil. Houd hem weg van de vaatwasser, want dan zal de antiaanbaklaag beschadigen.
Wanneer een koekenpan vervangen?
Als de antiaanbaklaag van je koekenpan beschadigd is of zelfs afbladdert, is het tijd om hem te vervangen. De antiaanbaklaag werkt dan namelijk niet meer naar behoren. Zo zal voedsel gemakkelijk aankoeken en verbranden.
Onze levertijden en verzending
Bestel je jouw koekenpan voor 23:00 bij Van der Garde Warenhuis? Dan wordt hij de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast bieden we gratis verzending vanaf 89,-.
De Black Friday Weeks zijn begonnen!