6 tips voor het vinden van de ideale pannenset

  • Geplaatst op
  • 0
6 tips voor het vinden van de ideale pannenset

Op zoek naar de juiste pannenset? In dit blog helpt Van der Garde Warenhuis je een stapje verder. We geven 6 tips voor het vinden van de ideale pannenset.

6 tips voor het vinden van de ideale pannenset

Koken, we doen het dagelijks en meestal met veel plezier. Wil je lekker kunnen koken, dan heb je ook een goede basis nodig. Een kookplaat of gasstel, snijplank, kookgerei en een van de belangrijkste elementen, een pannenset. Met een goed pannenset wordt koken een stuk leuker, makkelijker en sneller. Een solide pannenset is zeker de investering waard.

Heb jij ook een nieuwe pannenset nodig? Maar kom je er niet uit bij het maken van je keuze? Dan helpen wij van Van der Garde Warenhuis je graag een stapje verder met een aantal handige tips. In dit blog zetten we een aantal belangrijke stappen voor je op een rij. Punten die uiteindelijk bepalen welk type pan het best bij jou past. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

 

 

1.      De warmtebron

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het maken van een keuze is de warmtebron die je gebruikt. Je hebt onder andere inductie, gas, elektrisch, keramisch en de oven. Heb je gas, dan heb je geluk; de meeste pannensoorten kunnen namelijk prima gebruikt worden op deze warmtebron.

 

 

2.      Het materiaal

Bij het kiezen van een pannenset let je ook op het materiaal van de pannen. Je kunt kiezen voor aluminium, keramiek en RVS. Aluminium is licht van gewicht en geleid de warmte uitermate goed. Keramiek is wat zwaarder, behoudt lang zijn warmte en is zeer duurzaam. Tot slot is RVS krasbestending en goed bestand tegen hoge temperaturen.

 

 

3.      Type pan

Welk type pan heb je nodig om aan de slag te gaan in de keuken? Heb je enkel kookpannen nodig? Of heb je ook behoefte aan een goede koekenpan, hapjespan, braadpan of soeppan? Het antwoord op deze vragen bepaald mede welke pannenset de juiste is voor jou. Is er een in een specifieke set geen koekenpan of braadpan aanwezig? Dan kun je deze uiteraard altijd bijbestellen.

 

 

4.      De hoeveelheid pannen

Er zijn pannensets verkrijgbaar met slechts 2 pannen, maar je kunt ook kiezen voor een set met wel 6 pannen. Kleine huishoudens hebben misschien voldoende aan 3 of 4 kookpannen, terwijl grotere huishoudens behoefte hebben aan 5 of 6 kookpannen.

 

 

5.      Afgietsysteem en maatverdeling

Voor extra gemak kies je een pan met een afgietsysteem. BK staat bijvoorbeeld bekend om zijn innovatieve afgietsystemen. Ook een zichtbare maatverdeling aan de binnenkant van de pan is uiterst handig wanneer je aan de slag gaat in de keuken.

 

 

6.      Je budget

Welk budget heb jij voor de aanschaf van een nieuwe pannenset? Ook daar kun jij je pannen natuurlijk op selecteren. Ben jij een echte kookkunstenaar en ben je op zoek naar het neusje van de zalm? Dan is bijvoorbeeld de BK Q-linair Master een uitstekende keuze.

 

7.      Het merk

Bespaar niet op de beste pannenset want dan kom je vaak bedrogen uit. Daarom heeft Van der Garde Warenhuis alleen de beste topmerken zoals BK, Greenpan en BergHOFF. Hiermee geniet je alleen van de beste kwaliteit. 

 

Plaats een bestelling

Ga voor jezelf alle punten na en vind in ons assortiment een set die daar bij aansluit. Om het jezelf wat makkelijker te maken, kun je je voorkeuren aangeven in de filter. Je ziet dan direct de beschikbare mogelijkheden.

De gewenste set is heel eenvoudig en snel bij Van der Garde Warenhuis te bestellen. Voor 23:00 besteld is de volgende werkdag in huis! Heb je nog vragen of behoefte aan advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.