BergHOFF Leo Stone+ Grillpan 26cm - PFAS-vrij
- Siliconen rand die rammelen voorkomt
- Licht materiaal
- Gelijkmatige warmteverdeling
- Glazen deksel met afgietfunctie
- PFAS-vrij
- Gemaakt van gerecycled aluminium
- Ovenbestendig tot 180°C
- Handige knop op de deksel om een lepel op te plaatsen
Uitgebreide omschrijving
Perfect aangebakken steaks, visfilets of groenten, het is kinderspel met deze grillpan! De pan is gemaakt van stevig maar licht gerecycled aluminium en is geschikt voor gebruik op elk soort fornuis, inclusief inductie. Bovendien is de grillpan uitgerust met een hittebestendig handvat dat een comfortabele en veilige greep garandeert en heeft hij een geribbelde bodem die je eten dat typische grillpatroon geeft en het vet en vocht laat wegvloeien voor een extra krokant resultaat. Een extra bonus is de hoogwaardige keramische anti-aanbaklaag die ervoor zorgt dat het eten niet aan de grillpan blijft kleven en hij na gebruik heel gemakkelijk schoon te maken is.
Keramische pannen zijn ideaal voor wie gezond en zonder PFAS wil koken. Ze warmen snel op en hebben een natuurlijke antiaanbaklaag, maar zijn gevoeliger dan pannen van roestvrij staal. Bij te hoge temperaturen of oververhitting kan de keramische laag beschadigen, waardoor de pan zijn werking verliest. Daarom is het belangrijk om op middelhoog vuur te koken en de pan met de hand af te wassen. Zo blijft de keramische laag langer goed.
BergHOFF Leo Stone+ Grillpan 26cm - PFAS-vrij
Specificaties
Veel gestelde vragen
Wat zijn de voordelen van pannen met een keramische laag?
Pannen met een keramische laag hebben verschillende voordelen. Ze zijn lichter van gewicht en hebben vaak een mooie uitstraling dankzij de coating aan de binnen- en buitenkant. Een groot voordeel van de keramische laag is dat deze een natuurlijke antiaanbakwerking heeft, waardoor eten minder snel aanbakt en je minder olie of vet nodig hebt. Daarnaast zijn keramische pannen vaak geschikt voor verschillende kooktechnieken en warmtebronnen, mits ze correct worden gebruikt.
Wat zijn de nadelen van pannen met een keramische laag?
Hoewel keramische pannen veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen. De keramische coating is minder slijtvast dan bijvoorbeeld een RVS-pan en kan na verloop van tijd beschadigen of slijten. Daarnaast zijn deze pannen niet geschikt voor koken op hoog vermogen, omdat te hoge temperaturen de coating kunnen aantasten. Het wordt aangeraden om maximaal 60% van het vermogen van de kookplaat te gebruiken om de levensduur van de pan te verlengen en beschadiging te voorkomen.
Wij bestaan 80 jaar en trakteren!