De top 5 beste koekenpannen zonder pfas!

  • Geplaatst op
  • Door Damian
  • 0
De top 5 beste koekenpannen zonder pfas!

Kook jij al een lange tijd met koekenpan die gemaakt zijn van PFAS? Grote kans dat deze schadelijk zijn... Wil je graag gezond koken? Bekijk onze blog over De top 5 beste koekenpannen zonder PFAS!

Als je op zoek bent naar een nieuwe koekenpan, is het belangrijk om te letten op de materialen waarvan deze is gemaakt. Veel pannen bevatten namelijk PFAS, een chemische stof die schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer merken die pannen zonder PFAS aanbieden. In deze blog vind je de top 5 beste koekenpannen zonder PFAS.

 

1. Demeyere Multifunction 7 Koekenpan

De beste PFAS vrije koekenpan is een koekenpan die bovenaan de kwaliteit lijst staat. Deze RVS koekenpan is gemaakt van 7 lagen materiaal. Dit is veruit de beste warmte verdeling die een pan kan hebben is is ideaal op een Krachtige inductie kookplaat van onder andere BORA, Miele en BOSCH. Deze Luxe koekenpan bevat Veel extra functionaliteiten zoals TriplInduc® & Silvinox®. Dit allemaal zodat jij de beste kook ervaring kan hebben tijdens het koken. Of je kok bent van een 5 sterren restaurant of een heerlijk kerst diner wilt maken voor de familie. De Demeyere Multifunction 7 koekenpan is de Beste keuze, compleet vrij van PFAS en PFTE!

De pan komt standaard met een garantie van maar liefst 30 Jaar! Zo koop je dus een pan voor het leven en niet voor een paar jaartjes. De 7 lagen van de koekenpan houden de warmte lang vast zodat je zelfs zonder gas of elektriciteit kunt na garen. benieuwd wat deze top 1 pan jou te bieden heeft? Bekijk het product dan op onze website!

2. Greenpan koekenpannen

GreenPan is een populair merk dat bekend staat om zijn pannen zonder PFAS. De Thermolon anti-aanbaklaag is gemaakt van natuurlijke materialen en is zeer duurzaam. Bovendien zijn de pannen van GreenPan geschikt voor alle warmtebronnen en kunnen ze in de oven worden gebruikt. Een goed voorbeeld van de TOP pannen van greenpan is de Greenpan Premiere koekenpan. Deze RVS koekenpan zorgt voor optimale warmte verdeling in de pan en staat gegarandeerd tot jaren lang kook plezier!

3. BK easy induction koekenpannen

Deze Top 5 kan natuurlijk niet zonder het Hollandse merk BK. De Bk easy induction koekenpannen Zijn uitermate geschikt voor inductie en kunnen gebruikt worden op alle warmtebronnen. De Zwarte coating maakt de pannen aantrekkelijk in elke keuken. De pannen zijn vrij van PFAS en hebben een 100% Keramische coating. Zo kook je dus gezond en in style! Wil je pannen die ook in de oven kunnen nagaren? green probleem. De Easy Induction pannen kunnen tot wel 160ºC in de oven.

4. Fissler Ceratal Comfort Koekenpan

Deze prachtige koekenpan is niet alleen gezond om in de koken maar ook super voor het milieu. De Ceratal Comfort is gemaakt van 60% gerecycled aluminum. Deze antiaanbak laag is 100% vrij van PFAS en PTFE. Dit komt door de Keramische antikleeflaag compleet gemaakt op waterbasis!

Met de kunstof koudgrepen verplaats je dan pan makkelijk van a naar b. Ook is de koekenpan geschikt voor alle warmte bronnen. Helaas kan deze pan niet in de oven. Wil je graag meet weten over de Fissler Ceratal Comfort Koekenpan? Bekijk hem dan snel!

5. Demeyere Alu Industry 3

Deze koekenpannen zijn ideaal voor elke kok. De Ceraforce® Keramische antikleeflaag is krasbestendig en vrij van PTFE en PFAS. Gezond koken is hierdoor ook een eis die Demeyere stelt en zeker nakomt. De RVS handgrepen zijn stevig zodat je een perfecte grip heb tijdens het koken. Uiteraard is deze koekenpan geschikt voor alle warmte bronnen inclusief de oven tot wel 230ºC! De Aluminium bodem van maar liefst 5mm dik geeft je een snelle en gelijkmatige warmte verdeling. En dit voel je echt tijdens het koken! Ben je nou benieuwd naar alle Demeyere Alu Industry 3 pannen? Lees dan snel verder en kom achter alles wat deze pannen jou te bieden hebben!

 

PFAS vrije koekenpannen

Zoek je een gezonde en milieuvriendelijke koekenpan zonder PFAS? Dan zijn deze vijf pannen zeker het overwegen waard. Of je nu op zoek bent naar een pan van hoge kwaliteit, een pan die geschikt is voor alle warmtebronnen of een pan die lang meegaat: deze merken bieden het allemaal. Bestel jouw nieuwe pan vandaag nog en geniet van gezonde en heerlijke gerechten!

Waarom kiezen voor een PFAS-vrije koekenpan?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe koekenpan, is het belangrijk om te letten op de materialen waarvan deze is gemaakt. Veel pannen bevatten PFAS, een chemische stof die schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu. PFAS is een afkorting voor per- en polyfluoralkylstoffen. Deze stoffen worden gebruikt in de productie van antiaanbaklagen omdat ze water- en vuilafstotend zijn. Helaas zijn ze ook persistent, wat betekent dat ze niet afbreken in het milieu en zich op kunnen hopen in het lichaam. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een PFAS-vrije koekenpan.

Top 3 redenen waarom je een koekenpan zonder PFAS zou moeten hebben

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor een koekenpan zonder PFAS. Ten eerste is het beter voor je gezondheid. PFAS-stoffen zijn namelijk mogelijk kankerverwekkend en kunnen hormoonverstorende effecten hebben. Ten tweede is het beter voor het milieu. PFAS is persistent en kan schade toebrengen aan de natuur. En tot slot zijn pannen zonder PFAS vaak van hogere kwaliteit en gaan ze langer mee dan pannen met PFAS.

PFAS in koekenpannen: gezondheidsrisico's en milieuproblemen

PFAS is een chemische stof die in veel producten wordt gebruikt, waaronder in koekenpannen. Helaas brengt deze stof gezondheidsrisico's met zich mee. Zo zijn er aanwijzingen dat PFAS mogelijk kankerverwekkend is en hormoonverstorende effecten heeft. Daarnaast is PFAS persistent en breekt het niet af in het milieu. Hierdoor kan het schade toebrengen aan planten, dieren en ecosystemen. Gelukkig zijn er steeds meer merken die koekenpannen zonder PFAS aanbieden. Door te kiezen voor een PFAS-vrije pan draag je bij aan een gezondere leefomgeving voor mens en natuur. Bekijk dus al onze PFAS pannen online en kom erachter hoe jij gezond kan koken!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »