Downdraft pannen kopen? Welke past het beste bij jou?

Downdraft pannen kopen? Welke past het beste bij jou?

Op zoek naar Downdraft pannen voor je nieuwe kookplaat? In deze blog nemen we je mee in de wereld van Downdraft pannen! Komt erachter welke set/merk het beste bij jou past.

Downdraft pannen kopen? Welke past het beste bij jou?

Er zijn verschillende merken op de markt die speciaal voor dit systeem nieuwe pannen heeft laten ontwikkelen. Drie grote merken zijn bijvoorbeeld BergHOFF, DUCQ en WMF.

BergHOFF is een Belgisch merk dat al een lange tijd op de markt is met zijn unieke collecties aan pannen. Zo hebben ze de LEO, Sage, Piet Huysentruyt, Essentials & de GEM Collectie.

DUCQ is daarentegen een Nederlands merk met zijn eigen specialiteiten. DUCQ staat bekend om zijn roestvrijstalen pannen en zijn koperen pannen. Je je lees het goed, pannen van koper. Deze pannen staan bekend om hun lange levensduur en hoogwaardige kwaliteit. 

WMF is een Duits merk in hart en nieren. Ze zetten kwaliteit op nummer één. WMF heeft ook veel bekende series, zoals: Gourmet Plus, Comfort Line, Function 4 en de Fusiontec Functional. Veel van deze pannen zijn gemaakt van hoogwaardig edelstaal en hebben allemaal hun eigen voordelen en eigenschappen. 

Benieuwd welke collectie het beste bij jou past? Verder in deze blog leggen we de voordelen uit van de collecties.

 

Wat is Downdraft?

Downdraft is een nieuw systeem dat speciaal is ingebouwd in je kookplaat. Veel nieuwe modellen inductie kookplaten hebben dit systeem. Normaal gesproken heb je als je kookt een grote lompe afzuigkap boven je fornuis hangen. Met het Downdraft systeem zit er een zuiggat in het midden van de kookplaat die alle lucht naar beneden zuigt. Maar wat is hier nu het voordeel van? Alle damp dat ontstaat tijdens het koken komt niet meer in je gezicht, het geeft meer ruimte in je keuken en je hebt geen afzuiger meer nodig. Bovendien is het super modern!

 

BergHOFF Downdraft pannen

BergHOFF is de enige in dit lijstje met verschillende collecties Downdraft pannen. BergHOFF heeft de volgende collecties die geschikt zijn voor Downdraft systemen: Forest, Stone, Essentials Hotel en de nieuwste serie, genaamd de Gem Collectie.

De Stone en de Forest serie zijn allebei gemaakt van aluminium en hebben een antiaanbaklaag. Deze pannen beschikken ook over een glasdeksel en rubberen handvatten. Deze handvatten zijn afneembaar zodat de pan ook in de oven kan. Voor meer informatie over deze collectie kun je hier klikken

De Essentials hotel collectie is een kleinere Roest vrijstalen set met roestvrijstalen handgrepen. Ook deze set beschikt over een glasdeksel zodat je altijd je eten in de gaten kan houden tijdens het koken. Geïnteresseerd? Bekijk hem dan hier

En dan de nieuwste collectie van BergHOFF. Een uniek ontwerp met grote kookpannen. De Gem collectie, Deze pannen zijn erg hoog en stevig gebouwd. De pannen zijn gemaakt van roest vrijstaal en hebben kunststof handvatten. Dit zorgt ervoor dat de handvatten nooit warm worden en je geen speciale handschoenen nodig hebt tijdens het koken. De deksel is gemaakt van glas met een brede rubberen rand. De set is zowel te verkrijgen in een 4-delige, 5-delige, 9-delige & 12-delige set. Door de grote, hoge pannen is deze pannenset ideaal voor grotere gezinnen.

 

De Downdraft pannen van DUCQ

DUCQ een merk dat zichzelf uniek in de markt heeft gezet met zijn koperen pannen en pannen van hoge kwaliteit. De DUCQ Downdraft pannen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en met een speciaal drie-lagen materiaal. De drie lagen zorgen voor een betere warmteverdeling door de hele pan heen. Verder beschikt deze pan over een glasdeksel met een hele kleine rubberen rand, zodat het glas niet kan beschadigen. Deze pannen zijn in het algemeen laag en smal gebouwd. De pannen zijn dus ideaal voor kleinere gezinnen. Deze pannen zijn beschikbaar in een 4-delige en 6-delige set.

 

De Downdraft pannenset van WMF

Zeg je WMF, dan zeg je kwaliteit! De WMF Fusiontec Functional Kookpannenset is hier dan ook een prachtig voorbeeld van. De Downdraft pannen zijn gemaakt van hoogwaardig edelstaal. De deksels hebben een rubberen rand. Dit zorgt ervoor dat de deksel altijd netjes afsluit zonder dat je het glasdeksel of de pan beschadigt. FUSIONTEC bevat de ideale eigenschappen voor het koken en bakken van alle soorten gerechten: van stoofvlees, het braden van lam & rund tot eenvoudige groentesoepen. Deze serie richt zich niet alleen op liefhebbers van functionaliteit en kwaliteit, maar ook op liefhebbers die houden van design en esthetische kookproducten. De serie is beschikbaar in het zwart en kan op elk type warmtebron gebruikt worden. Ook zijn de pannen geschikt voor de oven, de deksels alleen niet. Deze pannen zijn ideaal voor alle gezinnen van alle formaten.

 

Hulp nodig met kiezen?

Kun je nou niet wachten en wil je deze Downdraft pannen gelijk hebben? Bestel ze dan eenvoudig en snel op onze webshop. Bekijk ons ruime aanbod op deze pagina en al onze andere en kies jouw favoriet. Plaats deze eenvoudig in je winkelwagen. Plaats je je bestelling voor 23:00uur, dan heb je de artikelen de volgende werkdag al in huis! Heb je behoefte aan advies of heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag. Je kunt ons bereiken via +31 488 44 06 83 of per mail via [email protected].

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.