Kook jij al gezond zonder PFAS?

  • Geplaatst op
  • 0
Kook jij al gezond zonder PFAS?

Kook jij al gezond zonder PFAS? Lees dan dit blog van Van der Garde Warenhuis. Lees meer over deze chemische stoffen en stap vandaag nog over op gezond koken!

Gezond koken zonder PFAS

Kook jij al gezond zonder PFAS? Nee? Dan wordt het hoog tijd dat je daar verandering in brengt. Kies voor pannen zonder deze schadelijke stoffen en houd je lichaam gezond. Wil je graag meer weten over PFAS? Waarom ze schadelijk zijn? En hoe je PFAS kunt vermijden? Lees dan dit blog van Van der Garde Warenhuis. Hierin vertellen we je niet alleen meer over de schadelijke stoffen, maar laten we ook een aantal pannen zien waarmee je gezond kunt koken.

 

Wat zijn PFAS?

Steeds meer mensen zijn bekend met PFAS. Het zijn giftige chemische stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en onze gezondheid. PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen. Ze worden toegepast bij alledaagse voorwerpen om ervoor te zorgen dat deze vet-, water- en vuilafstotend worden. Ze worden onder andere gebruikt bij voedselverpakkingen, cosmetica, regenjassen en traditionele antiaanbaklagen.

 

Het grote probleem van PFAS is dat het door mensen gemaakte stoffen zijn die heel langzaam afbreken. Het kan wel 1000 jaar duren voordat ze helemaal verdwenen zijn. Dat betekent dat alle PFAS die ooit zijn gemaakt, nog op onze planeet aanwezig zijn. Ze worden daarom ook wel ‘forever chemicals’ genoemd.

 

PFAS en het effect op de gezondheid

Bij de productie van PFAS kunnen ze op verschillende manieren in de omgeving terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan de lucht, de grond en het water. Zo komen ze terecht in onze voedselketen. Wanneer je pannen gebruikt met een traditionele antiaanbaklaag, kunnen ze ook vrijkomen bij oververhitting. Dit kunnen we vervolgens inademen. Op deze manier krijgen we het binnen zonder dat we dat door hebben.

 

Iedereen op de wereld heeft dan ook PFAS in zijn bloed. Wanneer deze concentratie te hoog wordt, kunnen er ernstige gezondheidsproblemen optreden. Denk bijvoorbeeld aan een verstoorde hormoonbalans, verhoogd cholesterol, een verhoogde kans op kanker, hart- en vaatziekten.

 

Kies voor Greenpan

Gebruik jij nog oude pannen met een traditionele antiaanbaklaag? Dan is het nu tijd voor verandering! Kies voor gezonde pannen. Bijvoorbeeld de pannen van het merk Greenpan. Zij ontwikkelen en produceren sinds 2007 pannen met een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag, genaamd Thermolon™. Dit is gemaakt op basis van natuurlijke materialen als diamant en zand. Dit maakt het zowel gezond voor jou als de omgeving. Andere merken die gezonde pannen aanbieden zijn Habonne en Demeyere.

 

Gezonde pannen in het aanbod van Van der Garde Warenhuis

In het aanbod van Van der Garde Warenhuis vind je verschillende gezonde pannen. We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij:

 

 

Bekijk de verschillende koekenpannen en kies de pan die aansluit bij jouw wensen.

 

Bestel je pannen online

Heb je de juiste pan gevonden? Dan kun je deze heel gemakkelijk online bestellen in onze webshop. Voor 23.00 besteld betekent de volgende werkdag al in huis! Heb je nog vragen over onze producten of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via +31 488 44 06 83 of [email protected].

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.