De top 7 beste koekenpannen voor inductie 2024! Onze keuze!

  • Geplaatst op
  • Door Damian
  • 0
De top 7 beste koekenpannen voor inductie 2024! Onze keuze!

Klaar om je nieuwe inductie kookplaat te testen? Maar je hebt nog geen inductie koekenpannen? Oeiiii... Geen paniek! We hebben de 7 beste koekenpannen voor inductie op een rijtje gezet zodat jij direct weet welke koekenpan het beste bij jou kook behoeftes past.

--/productstart/--https://www.vdgardewarenhuis.nl/demeyere-proline-7-koekenpan-28-cm.html,https://www.vdgardewarenhuis.nl/greenpan-premiere-koekenpannenset-o-28-cm-24cm-rvs.html,https://www.vdgardewarenhuis.nl/demeyere-alu-pro-5-ceraforce-koekenpannenset-24cm.html--/productend/--

Dus je bent opzoek naar een van of misschien wel de beste koekenpan voor inductie koken? Dan ben je aan het juiste adres! Als kookliefhebbers begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben die perfect aansluit op jouw kookbehoeften. Bij het koken op inductie is de keuze van de juiste koekenpan essentieel om het beste uit je kook avonturen te halen. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en zijn verheugd om onze top 7 keuzes met je te delen! Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon graag thuis kookt, deze lijst zal je helpen de perfecte koekenpan te vinden voor jouw inductiekookavonturen.

Bijpassende producten

1. Demeyere Proline 7 Collectie

De Beste koekenpan voor inductie is de Demeyere Proline 7 Collectie. Deze koekenpannen staat bekend om zijn duurzaamheid en uitstekende warmtegeleiding. Met geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen is deze pan perfect voor inductiekoken. De superieure prestaties en bouwkwaliteit maken het een must-have voor elke keuken. Deze pan beschikt over een Silvinox® Technologie. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk je pannen schoon kan houden omdat deze behandeling ervoor zorgt dat eten zich minder goed hecht aan je RVS pan. Uiteraard is deze pan gemaakt van 7 verschillende lagen waardoor de pan beschikt over een van de beste warmte geleidingen op de markt! het enige nadeel van deze pan is dat hij zwaarder is door al deze lagen. de 28cm pan is circa 2,36kg. Maar het beste van allemaal is toch wel dat deze pan komt met maar liefst 30 jaar garantie. Je koopt dus een pan voor het leven!

2. Greenpan Premiere Collectie

Op nummer twee hebben we de Greenpan Premiere Collectie. Deze koekenpannen zijn niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar leveren ook geweldige resultaten op in de keuken. Met een keramische antiaanbaklaag zonder PFAS en een uitstekende warmterespons, biedt deze collectie een fantastische kookervaring op inductie. Vind je de 7 lagen van Demeyere nou net te zwaar en kook je liever met een gezonde anti aanbaklaag dan is deze pan ideaal voor jouw! Deze pan is gemaakt van Tri-ply RVs (3 lagen) en bezit over een keramische anti aanbaklaag. Vergis je niet! van 7 lagen naar 3 lagen lijkt ineens erg slecht maar deze pannen behoren nog steeds aan de top van de koekenpannen. Daarom hebben ze ook zeker deze 2e plaats verdiend!

3. Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce

De Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce koekenpan staat op de derde plaats. Met een innovatieve keramische antiaanbaklaag en een duurzame aluminium constructie, levert deze pan uitstekende prestaties op inductiekookplaten. Het evenwicht tussen functionaliteit en stijl maakt het een geweldige aanvulling op elke keuken. Ze zijn in kwaliteit erg te vergelijken met de Greenpan premiere pannen. Alleen zijn deze pannen van aluminium en hebben een speciale 5mm dikke inductie bodem die beter presteert op inductie dan op gas! Daarnaast geef Demeyere 5 jaar lang garantie op deze pan.

4. Greenpan Barcelona Pro

Op nummer vier hebben we de Greenpan Barcelona Pro. Deze koekenpan biedt een uitstekende warmteverdeling en is ontworpen voor duurzaamheid. Met de nieuwste technologieën en een strak design is deze pan ideaal voor inductiekoken, deze koekenpan beschikt over een Thermolon™ keramische antiaanbaklaag zonder PFAS! Nu geld weer hetzelfde dat deze pan is gemaakt van duurzaam hard geanodiseerd aluminium. Daarnaast kunnen deze pannen in de oven tot 180ºC!

5. BK Superior Triply Koekenpan

De BK Superior Triply Koekenpan neemt de vijfde plek in onze lijst in. Deze pan is gemaakt van 2 lagen roestvrij staal en een aluminium laag ertussen wat resulteert in indrukwekkende warmtegeleiding en controle. Geschikt voor inductie, biedt deze pan veelzijdigheid en duurzaamheid voor elke keukenprofessional. Daarnaast gaan deze pannen met de juiste onderhoud je leven lang mee. BK geeft op deze pannen maar liefst 25 jaar garantie! Uiteraard kunnen deze pannen in de oven tot wel 230ºC. 

6. BK Easy Induction

Op nummer zes hebben we de BK Easy Induction. Zoals de naam al aangeeft, is deze pan speciaal ontworpen voor het koken op inductie. Met een duurzame keramische antiaanbaklaag en prima warmteverspreiding, maakt deze koekenpan jouw gerechten nog lekkerder. De pannen kunnen in de oven tot wel 160ºC. Dit komt door het Kunststof handvat wat ervoor zorgt dat je nooit warme handen krijgt tijdens het koken. Daarnaast is dit ook een van de goedkopere pannen van de lijst. Maar laat dat je niet afschrikken deze pannen zijn ideaal voor de hard werkende thuiskok! 

7. Fissler Adamant Comfort

Last but not least, op nummer zeven staat de Fissler Adamant Comfort. Deze koekenpan biedt duurzaamheid en krasbestendigheid, perfect voor dagelijks gebruik op inductie. Met geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen, staat deze pan garant voor kookplezier en prestaties! Deze anti aanbaklaag bevat siliciumcarbide deze deeltjes vormen een nieuwe maar steenharde oppervlaktestructuur die zelfs bestand is tegen het gebruik van metalen keukengerei! Ben je dus opzoek naar een sterke koekenpan met een antiaanbaklaag maar dan met de stevigheid van een RVS pan? Dan Heeft Fissler de juiste oplossing!

 

Bonus: DUCQ RVS Tri-Ply Koekenpan

Als extra bonus vermelden we graag de DUCQ RVS Tri-Ply Koekenpan. Met zijn meerlaagse constructie en uitstekende warmtebehoud, verdient deze pan zeker een plaats in de lijst van beste koekenpannen voor inductie. De anti aanbaklaag heeft een uiterst sterke laag die niet snel los laat. 

Extra Informatie over Koekenpannen

Waarom is inductiekoken zo speciaal?

Koken op inductie is een innovatieve kookmethode die gebruikmaakt van elektromagnetische energie om direct warmte te genereren in de pan. Dit resulteert in snellere opwarmingstijden en nauwkeurige temperatuurregeling, wat essentieel is voor precisie koken. Hierdoor is het wel belangrijk dat je sterke koekenpannen aanschaft met een dikke bodem. Bespaar dus zeker niet op je prachtige pannen het zou zonde zijn als je een te dunne pan koopt en je pan begint de trillen omdat hij de kracht niet aan kan...

 

Het belang van de juiste koekenpan

Bij koken op inductie is de keuze van de juiste koekenpan cruciaal. Je hebt pannen nodig die reageren op de snel veranderende warmteniveaus en een goede magnetische geleiding hebben. Dit zorgt voor gelijkmatig koken en voorkomt hotspots. Daarnaast kunnen pannen gaan trillen op je inductie kookplaat als de bodem te dun is. De inductie koekenpan kan het tempo niet aan van je kookplaat en trilt hierdoor. Dit kan wekken tot een mindere warmte geleiding, uitschakelen van je plaat of irritatie van het geluid. Kies dus voor een van de betere inductie koekenpannen. Zoek je nog een Inductie koekenpan zonder PFAS? Bekijk dan eens De top 5 beste koekenpannen zonder pfas!

 

Waar moet je op letten tijdens koken op inductie?

  • Weet welk merk plaat je hebt. Merken zoals Bora, Miele, Siemens en meer zijn erg krachtig!
  • Stem je koekenpan af op je plaat. Heb je een Krachtige plaat kies dan voor koekenpannen met een dikke sandwich bodem, speciale inductie bodem of Triply 5-ply of 7-ply.
  • Heb je een minder krachtige plaat is het niet verstandig om een hele dikke pan erop te zetten. Dit duurt veel langer met opwarmen omdat je inductie plaat niet krachtig genoeg is voor de bodem van de pan.
  • Tot slot let goed op je formaten. Met inductie heb je een maximaal formaat op je plaat. Onthoud deze goed je kan er max 1cm overheen aan alle kanten. Anders warmt je pan minder geleidelijk op en dat merk je tijdens het koken. 

 

Onderhoud van je inductiekoekenpannen

Om de levensduur van je inductiekoekenpannen te verlengen, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Reinig ze voorzichtig en vermijd schurende materialen die de antiaanbaklaag kunnen beschadigen. Door goed voor je pannen te zorgen, kun je blijven genieten van geweldige kookresultaten. Gebruik nooit metalen voorwerpen in je koekenpannen maar kies eerder voor hout en nog beter siliconen. 

Stop daarnaast nooit koekenpannen met een anti aanbaklaag in de vaatwasser. Dit zorgt ervoor dat je anti aanbaklaag veel sneller slijt en je dus een nieuwe pan moet kopen... Heb je RVS koekenpannen maak je dan geen zorgen, deze kunnen gewoon in de vaatwasser. Heb je last van hardnekkige vlekken in je nieuwe pannen? Geen zorgen! Bekijk dan onze blog over Vlekken in je RVS pannen? Zo krijg je alle vlekken eruit!

We hopen dat deze lijst je helpt bij het kiezen van de beste koekenpan voor inductie koken. Of je nu een enthousiaste hobby-kok bent of een ervaren chef, deze selectie biedt opties die passen bij verschillende behoeften en smaken. Laat je culinaire creativiteit de vrije loop met de juiste koekenpan! Zoek je pannen zonder PFAS? Geen zorgen bekijk dan onze pagina voor PFAS vrije pannen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.