Gezond wokken met Greenpan en BK wok!

Gezond wokken met Greenpan en BK wok!

Zet jij ook dagelijks een gezonde maaltijd op tafel? Dat doe je natuurlijk het liefste in een goede pan, dan smaakt het allemaal net even wat beter!

Er komt een moment dat je wok toe is aan vervanging. Dat is ook niet gek wanneer je een pan regelmatig gebruikt. Maar hoe weet je of je toe bent aan nieuwe pannen?

 

Dit zijn de kenmerken van een versleten pan:

Alles koekt aan,
als de antiaanbaklaag loslaat of versleten is,
als er krassen in de pan zitten,
als de pan verkleurd is.

 

Wokken met een nieuwe, goede pan is niet alleen leuker, het is ook gemakkelijker! En als je dan toch voor een nieuwe pan kiest, kies dan een gezonde pan zonder PFAS! (TIP: breng je oude pannen naar de milieustraat, dan worden de materialen gerecycled)

 

WOKTIP!

Wij zijn dol op wokken! Met dit recept zet je een heerlijke gewokte kip met gember en hoisinsaus op tafel. De saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook en rode pepers, wordt veel gebruikt in de Kantonese keuken.

 

  1. Snijd 1 rode peper fijn. Meng de hoisin woksaus, sojasaus en 2 eetlepels water door elkaar. Voeg de rode peperringetjes en de geraspte gember toe. Snijd de kipfilet in blokjes en schep de maïzena erdoor.
  2. Snijd de baby paksoi grof en halveer de aspergebroccoli. Snijd 1 rode peper in dunne ringetjes.
  3. Verhit de wokolie in een wok en bak hierin de kip goudbruin. Voeg de paksoi en de aspergebroccoli toe en roerbak alles 2-3 minuten op hoog vuur. Blus de groenten af met de helft van het hoisinmengsel en laat het vocht bijna helemaal verdampen. Voeg dan de rest van het hoisinmengsel toe.
  4. Voeg de cashewnoten toe en roerbak alles nog even kort door. Verdeel het gerecht over 4 borden. Serveer met Java kroepoek.

Dit recept is afkomstig van Conimex.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.