Koken met gezonde gifvrije koekenpannen? Onze Top 5!

  • Geplaatst op
  • Door Damian
  • 0
Koken met gezonde gifvrije koekenpannen? Onze Top 5!

Wil je graag koken met gezonde gifvrije koekenpannen voor je gezin? Dat snappen we helemaal! Tegenwoordig zijn er gelukkig veel alternatieven voor gifvrije koekenpannen. Denk bijvoorbeeld een RVS of keramische koekenpannen. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk dan snel onze blog Koken met gezonde gifvrije koekenpannen!

Koken met gezonde, gifvrije koekenpannen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Veel traditionele koekenpannen bevatten schadelijke chemicaliën die bij oververhitting / schade vrijkomen en in je eten terechtkomen. Maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven die net zo goed werken, en die je gezondheid niet in gevaar brengen. In deze blog bespreken we wat een gifvrije koekenpan is, waarom het belangrijk is om er een te gebruiken, en geven we een top 5 van de beste alternatieven.

 

Wat is "gif" in een koekenpan?

Traditionele koekenpannen worden vaak gemaakt van materialen zoals Teflon, wat schadelijke chemicaliën bevat. Teflon bevat bijvoorbeeld perfluoroctaanzuur (PFOA en PFAS), dat bij oververhitting giftige dampen afgeeft die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Deze materialen kunnen ook in het milieu terechtkomen en daar schade aanrichten. Wil je direct alle pannen zonder PFAS zien? Bekijk dan hier alle PFAS vrije pannen!

 

Waarom is het belangrijk om gifvrije koekenpannen te gebruiken?

Het gebruik van gifvrije koekenpannen is belangrijk voor zowel je gezondheid als het milieu. Gifstoffen in traditionele koekenpannen kunnen bij verhitting vrijkomen en in je eten terechtkomen, waardoor je gezondheid in gevaar kan komen. Daarnaast kunnen deze gifstoffen in het milieu terechtkomen en daar schade aanrichten. Door te kiezen voor een gifvrije koekenpan, draag je bij aan een gezondere wereld en een gezondere levensstyle. 

 

Wat is PFAS in een koekenpan?

PFAS (Perfluoroalkyl en polyfluoroalkyl stoffen) zijn een groep van chemische stoffen die veelvuldig worden gebruikt in de productie van onder andere koekenpannen. Deze stoffen zijn echter niet zonder gevaar, aangezien ze zich kunnen ophopen in het menselijk lichaam en schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. PFAS worden dan ook steeds meer onder de loep genomen door wetenschappers en beleidsmakers, met als doel om deze stoffen te vermijden en te vervangen door veiliger alternatieven.

 

Top 5 alternatieven voor gifvrije koekenpannen

Benieuwd naar 5 alternatieven om gezond te koken? Hier hebben we 5 koekenpannen op een rij gezet zodat jij je juiste koekenpan kan vinden voor jou wensen! In deze lijst staan RVS koekenpannen maar ook Keramische koekenpannen zo is er voor elke kok een juiste pan!

Bijpassende producten

--/productstart/--https://www.vdgardewarenhuis.nl/alu-plus-3-ceraforce-koekenpannenset-koekenpan-24.html,https://www.vdgardewarenhuis.nl/premiere-koekenpan-28-cm-rvs-inductie.html,https://www.vdgardewarenhuis.nl/ceratal-comfort-koekenpannen-24-28cm.html--/productend/--

 

1. Demeyere Proline 7 koekenpan

Een van de meest gezonde koekenpannen is een RVS koekenpan. Hier zit niks in met stoffen en is puur gemaakt van Roest vrij staal (RVS). Maar koken met de Proline 7 is niet alleen gezond maar ook nog eens duurzaam. Deze pannen komen standaard met meer dan 20 jaar garantie! Als het garantie termijn verstreken is heb je nog steeds een super functionerende koekenpan alsof die uit de fabriek komt. Je koopt dus geen pan voor een paar jaar maar voor het leven. Duurzaam, gezond en op lange termijn ook veel goedkoper!

Door de 7 lagen materiaal heeft deze pan een van de beste warmte verdelingen in de kook wereld. Ook beschikt deze pan over verschillende functionaliteiten zoals TriplInduc® & Silvinox®. TriplInduc® is een speciaal ontworpen bodem door demeyere zelf. Deze bodem is veel beter geoptimaliseerd voor koken op inductie waardoor je gemiddeld betere resultaten haal op inductie dan met andere pannen. Silvinox® is een speciaal coating in het RVS zodat de pan altijd brandschoon gemaakt kan worden. Je poets je eten zo de pan uit ideaal! Omdat de gemaakt is van RVS is hij natuurlijk 100% PFTE, PFOA en PFAS vrij.

 

2. Greenpan Premiere koekenpan

Greenpan Premiere koekenpannen zijn een uitstekende keuze voor gezond koken, dankzij de keramische antiaanbaklaag die vrij is van schadelijke stoffen zoals PFAS, PFTE en PFOA. Deze pannen bieden niet alleen een veilige optie voor het bereiden van eten, maar zijn ook duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik.

Met hun elegante ontwerp en hoogwaardige kwaliteit zijn Greenpan Premiere koekenpannen een fantastische aanvulling op elke keuken. Dit word nog beter versterkt door de sterke RVS handgrepen en de RVS rand op de pan. Dit maakt de pan veel steviger tegen schade dan andere keramische pannen wat hem deze nummer 2 positie geeft.

 

3. Demeyere Alu plus 3 Ceraforce koekenpannenset

Deze Alu plus 3 bakpannen zijn perfect voor wie op zoek is naar een gif vrije koekenpan. Met een doorsnede van 24 en 28 cm maakt bakken moeiteloos. En het beste is dat je slechts een kleine hoeveelheid vet nodig hebt voor een heerlijke smaak. Deze pannen zijn geschikt voor het bereiden van zalmfilet, worstjes, kipsatés, groenten, eieren en tofu. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken.

De Ceraforce® antikleeflaag is zeer efficiënt en de topper onder de Keramische antikleeflagen. Deze PFAS vrije coating bestaat uit meerdere lagen, waardoor je kookgerei er als nieuw uit blijft zien, op voorwaarde dat je alleen siliconen of houten accessoires gebruikt. De Alu plus 3 bakpannen zijn gemaakt van dik en sterk gesmeed aluminium en gaan daarom jarenlang mee op alle kookplaten, inclusief inductie. De unieke Radiant® bodem zorgt ervoor dat je pannen extra stabiel en in optimaal contact met de kookplaat blijven, terwijl de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. De stevig bevestigde roestvrijstalen greep voelt aangenaam in de hand en het design biedt een mooie zilveren/witte rand om de kookpannen. Kortom, deze Alu plus 3 bakpannen zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een gif vrije koekenpan van hoge kwaliteit.

 

4. Fissler Ceratal comfort koekenpan

Deze Fissler Ceratal Comfort Koekenpan van 28 cm is de perfecte gifvrije keuze voor al je kookbehoeften. Of je nu traditionele gerechten bereidt met vet of olie, zoals pannenkoeken, gebakken aardappelen en worstjes, deze koekenpan is veelzijdig en gebruiksvriendelijk.

Gemaakt van 60% gerecycled aluminium, beschikt deze koekenpan over een keramische ceretal anti-kleeflaag, die op waterbasis is vervaardigd en vrij is van PFOA en PTFE. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen die vrijkomen tijdens het koken.

De CookStar bodem zorgt voor een optimale warmteverdeling en -opslag, waardoor de pan energiezuiniger in gebruik is. De koekenpan heeft een kunststof koudgreep en een veiligheidshandvat met warmtescherm, waardoor je veilig kunt koken.

Deze gifvrije koekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen, zoals inductie, elektrisch, gas, halogeen en keramisch. Om de levensduur van de pan te verlengen, raden we aan om de pan met de hand te reinigen. Kortom, de Fissler Ceratal Comfort Koekenpan is de perfecte keuze voor gifvrij koken!

 

5. BK Easy Induction Koekenpannenset

Op zoek naar een goedkope gifvrije koekenpan? Dan is de BK Easy Induction koekenpannenset een uitstekende keuze. Deze koekenpannen zijn niet alleen vrij van gifstoffen zoals PFAS, PFTE en PFOA, maar bieden ook nog eens uitstekende anti-aanbakeigenschappen.

De pannen zijn gemaakt van stevig en dik aluminium en hebben een gezonde keramische antiaanbaklaag, waardoor koken letterlijk een eitje wordt. De kunststof koude grepen zorgen ervoor dat de warmte niet naar de handvatten wordt geleid en je met een gerust hart kunt koken.

De BK Easy Induction koekenpannenset bestaat uit twee pannen van 24cm en 28cm, waardoor er altijd een passende pan is voor je maaltijd. Deze pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en kunnen zelfs in de oven worden gebruikt bij temperaturen tot 160ºC.

De Easy Induction serie van BK is zeer veelzijdig en biedt vrijwel alle formaten pannen, hapjespannen, wokpannen en koekenpannen. De pannen hebben een zwarte kleur, koudgrepen en een keramische antiaanbaklaag. Kies voor de BK Easy Induction koekenpannenset en geniet van gifvrij koken met uitstekende anti-aanbakeigenschappen.

 

Bonus gif vrije budget koekenpan! De BK Bright pannen!

De BK Bright pannen zijn perfect voor degenen die op zoek zijn naar een gifvrije koekenpan. Deze pannen zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn zowel van binnen als van buiten prachtig gepolijst. De stevige roestvrijstalen greep maakt het gemakkelijk om deze pannen op hoge temperaturen in de oven te gebruiken en maakt ze geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Bovendien kunnen deze pannen veilig in de vaatwasser worden schoongemaakt.

Met een maximale ovenbestendigheid tot 230ºC zijn de BK Bright pannen ideaal voor het bereiden van verschillende gerechten. Of je nu een beginner bent of een ervaren kok, deze gifvrije koekenpan is perfect om mee te beginnen. Kies voor een BK Bright pan en leer gezond en veilig koken zonder schadelijke chemicaliën. En dat in een pure RVS koekenpan!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.