Pannenset met RVS deksel of glasdeksel? Dit moet je weten.

Pannenset met RVS deksel of glasdeksel? Dit moet je weten.

Ben je op zoek naar een pannenset? Maar weet je niet goed welke deksel nu geschikt is voor jou?
Bij van der Garde Warenhuis hebben we meerdere soorten pannensets met verschillende deksels.
We leggen je graag de voor en nadelen uit van de verschillende soorten deksels.
Lees snel verder in deze blog.

Welke deksel kies jij voor jouw pan?

 

Een goed sluitende deksel houdt de warmte en het vocht goed in de pan, zo blijven smaken beter behouden en kook je energiezuiniger.

Sommige mensen geven de voorkeur aan een dichte en lichte deksel die goed afsluit, anderen hebben liever een glazen deksel om het kookproces in de gaten te houden.

Er zijn ook deksels met een iets gebogen vorm of putjes in de deksel. Hierdoor drupt het opstijgende vocht weer terug in de pan, dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het vocht en gaat vochtverlies tegen. Daarnaast voorkomt een deksel spatten en zorgt hij ervoor je kookplaat schoon te houden.

 

 

Glasdeksel versus RVS deksel:

 

Glasdeksel:

De glasdeksel sluit je pan af, maar het voordeel is dat je je gerecht in de gaten kunt houden. Door tijdens het koken je deksel op de pan te houden bespaar je energie. Stoomvorming kan er voor zorgen dat het glas beslaat en je alsnog de deksel even moet optillen om je gerecht in de gaten te houden.

Het gewicht van een deksel van glas is zwaarder dan die van RVS. Een nadeel van een glasdeksel is dat deze kapot kan vallen en vaak niet los verkrijgbaar is.

De meeste glazen deksels zijn voorzien van een RVS rand die ervoor zorgt dat je je deksel niet snel kapot stoot.

RVS deksel:

De RVS deksel is licht in gewicht, dit merk je bijvoorbeeld wanneer je je gerecht gaat afgieten. Het kost minder kracht om de deksel van RVS op zijn plek te houden. Door het stevige materiaal kan hij tegen een stootje.

Een bijkomend voordeel van de RVS deksel is, dat hij eenvoudig te reinigen is.

Hou je niet van pottenkijkers tijdens het koken dan is de RVS deksel voor jou een uitkomst. Je kan namelijk niet rechtstreeks in de pan kijken. Zo houd je de maaltijd als verrassing tot hij wordt opgediend.

 

 

Voor welke deksel ga jij?

Bij van der Garde Warenhuis hebben we meerdere soorten pannensets met verschillende deksels.

Hieronder vind je twee toppers uit ons assortiment:

Beide pannensets zijn voorzien van een veilig afgietsysteem en vergrendelbare deksel.

De BK Q-linair Master hebben we sinds kort ook in de stijlvolle zwarte look. Deze hebben we in een 4-delige, en een 5-delige variant. Kijk voor meer inspiratie op onze webshop.

Bestel je pannenset online

Heb je jouw keuze kunnen maken in deze blog voor de juiste deksel? Bestel dan eenvoudig en snel via onze webshop. Bekijk ons ruime aanbod en kies jouw favoriet. Plaats jouw pannenset eenvoudig in de winkelwagen.

Bestel je voor 23:00uur dan heb je jouw pannenset de volgende werkdag al in huis.

Heb je behoefte aan persoonlijk advies, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag! Je kunt ons bereiken via  +31488-440683 of per mail via [email protected].

Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze pannenshowroom in ons Warenhuis in Opheusden. We laten je hier graag onze pannensets zien met deksels van glas en RVS.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.