De top 10 Beste pannensets voor inductie! Onze keuze 2023

  • Geplaatst op
  • Door Damian
  • 0
De top 10 Beste pannensets voor inductie! Onze keuze 2023

Inductie koken is de toekomst van koken, en om optimaal te profiteren van deze moderne kooktechnologie, is het van essentieel belang om de juiste pannenset te kiezen.

--/productstart/--https://www.vdgardewarenhuis.nl/ducq-downdraft-3-laags-pannenset-16-delig.html,https://www.vdgardewarenhuis.nl/wmf-fusiontec-functional-kookpannenset-4-delig.html,https://www.vdgardewarenhuis.nl/habonne-king-pannenset-5-delig-rvs.html--/productend/--

Het koken op inductie is razend populair geworden vanwege de efficiëntie en precisie die het biedt. Als je overstapt naar inductiekoken, is het essentieel om de juiste pannenset te hebben. Maar met zoveel opties op de markt, kan het een uitdaging zijn om de beste inductie pannenset te vinden. Gelukkig hebben we hier de top 10 beste pannenset voor inductie voor jouw verzameld!

 

1. Demeyere Silver 7

De Demeyere Silver 7 pannenset verdient de eerste plaats vanwege zijn ongeëvenaarde kwaliteit en prestaties. Demeyere, een Belgisch merk met een rijke geschiedenis, staat bekend om zijn vakmanschap en compromisloze toewijding aan kwaliteit. De Silver 7 serie maakt gebruik van zeven lagen roestvrij staal, waardoor deze pannen niet alleen duurzaam zijn, maar ook uitstekende warmtegeleiding bieden. Dit komt mede door de InductoSeal® bodem. Het resultaat is gelijkmatig gegaarde maaltijden met behoud van smaak en voedingsstoffen.

Bovendien zijn de handvatten ergonomisch ontworpen en blijven ze koel tijdens het koken, waardoor je ze veilig kunt hanteren. Demeyere Silver 7 pannen zijn ontworpen om levenslang mee te gaan, wat ze tot een investering voor de toekomst maakt. En wat deze pannen helemaal af maakt is de dubbelwandige deksel die alle vitamines bewaard en ook nog eens maximale energie!

 

2. Demeyere Intense 5

Demeyere Intense 5 pannen zijn een andere uitmuntende keuze voor inductiekoken. Deze serie biedt een vijflaagse materiaalconstructie die zorgt voor uitstekende warmteverspreiding en -retentie. De dikke bodem zorgt ervoor dat de pannen bestand zijn tegen kromtrekken en zorgt voor een gelijkmatige verwarming, waardoor je de controle behoudt over je culinaire creaties. Net zoals de Silver 7 worden de pannen geleverd met een dubbelwandige rvs deksel.

Wat Demeyere Intense 5 pannen onderscheidt, is hun veelzijdigheid. Ze zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en kunnen probleemloos in de oven worden gebruikt. Dit betekent dat je met deze pannen kunt braden, bakken en sudderen, en dat ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in verschillende kooktechnieken.

 

3. DUCQ Downdraft Serie

De DUCQ Downdraft serie blinkt niet alleen uit in prestaties, maar ook in stijl. Deze pannenset is ontworpen met oog voor detail en past moeiteloos in een moderne keuken. Het 3 lagen materiaal (ook wel Tri-ply genoemd) is zorgvuldig geselecteerd om duurzaamheid te waarborgen, terwijl de handvatten ergonomisch en comfortabel zijn.

Wat de DUCQ Downdraft pannenset opmerkelijk maakt, is dat deze perfect gebruikt kan worden op Downdraft. Dit komt door de goed sluitende deksel met siliconen. Hierin zit een kleine lucht opening verwerkt waardoor alles gemakkelijk word afgezogen in je inductie plaat. Deze pannen zijn perfect als je kookt op een inductie Downdraft plaat van Novy of BORA!

 

4. Habonne Royal / King en Queen

Habonne's Royal, King en Queen pannensets staan garant voor kwaliteit en zijn ontworpen met het oog op dagelijks gebruik. Ze bieden een uitstekende warmteverdeling en -behoud, wat essentieel is voor het bereiden van perfecte maaltijden. Ondanks het 3 lagen materiaal hebben deze pannen een van de beste prijs kwaliteit verhoudingen!

Wat Habonne onderscheidt, is hun keuze voor materialen van topkwaliteit voor een lage prijs! Deze pannen zijn bestand tegen intensief dagelijks gebruik. Bovendien hebben de 3 verschillende series een tijdloos design dat in elke keuken past.

 

Bijpassende producten

 

5. WMF Fusiontec en Function 4

WMF's Fusiontec en Function 4 series vormen de belichaming van Duits vakmanschap. De Fusiontec pannen worden gemaakt van meer dan 20 natuurlijke mineralen. Deze worden samen gesmolten onder een hoge temperatuur en resulteert in een extreem hard en glad materiaal. Dit resulteerd dat de WMF Fusiontec pannen zeer krasbestendig zijn, Op elke warmte bron kunnen en oersterk zijn! Kwaliteit staat bij deze pannen op nummer 1!

De WMF Function 4 pannenset is ontworpen met de modernste technologieën. De deksels hebben vier handige functies, waardoor afgieten, gieten, serveren en sluiten moeiteloos worden. Het resultaat is een geweldige combinatie van innovatie! Combineer dit met een dikke sandwichbodem en je hebt een inductie pannenset waar je alles mee kan doen!

 

6. Fissler Original Profi Collectie

Fissler's Original Profi Collectie is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar pannen van professionele kwaliteit. Ze zijn robuust, duurzaam en gemaakt om te voldoen aan de hoogste normen.

De Original Profi Collectie heeft een dikke Cookstar sandwichbodem die zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling en optimale warmteopslag. Deze pannen kunnen op elke warmtebron maar zijn speciaal ontworpen voor het koken op inductie. De pannen zijn bestand tegen intensief gebruik en behouden hun kwaliteit jarenlang. Voor koks die streven naar perfectie in de keuken, zijn deze pannen onmisbaar. Doormiddel van de Stay cool handgrepen kan je met gemak koken op je inductie plaat. 

 

7. BK Premium+

De BK Premium+ pannenset verdient zijn plaats in de top 10 vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze pannen bieden duurzaamheid en prestaties zonder een fortuin uit te geven. Ze zijn geschikt voor inductie en hebben een sterke roestvrijstalen constructie. De handvatten worden niet heet tijdens het koken, wat zorgt voor veiligheid en comfort. De BK Premium+ pannenset is een fantastische keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar betrouwbare pannen zonder de bank te breken.

 

8. Berghoff Leo Graphite

Berghoff Leo Graphite pannensets zijn niet alleen stijlvol, maar ook nog eens gemaakt van gerecycled rvs! De pannen beschikken over een capsule bodem gemaakt van 3 verschillende lagen geschikt voor alle warmte bronnen. De pannen zijn oven bestendig en kunnen in de oven tot wel 250ºC. Deze collectie bied een uitgebreid assortiment van kookpannen, wokpannen tot stoominzetten zodat jij gezond kunt koken. 

 

9. Berghoff Leo Stone

De Berghoff Leo Stone serie biedt een geweldige balans tussen design en prestaties. Deze pannensets zijn geschikt voor inductie en bieden een gelijkmatige verwarming. Ze zijn voorzien van een duurzame PFAS vrije antiaanbaklaag, wat koken en schoonmaken gemakkelijk maakt. Berghoff Leo Stone pannensets zijn ontworpen met het oog op dagelijks gebruik, waardoor ze betrouwbare partners zijn in de keuken. Deze pannen kunnen perfect worden gebruikt op inductie. Let wel op dat deze Aluminum pannen gevoeliger kunnen zijn. Wij raden daarom deze pannen minder snel aan als je kookt op een BORA of Novy downdraft plaat. Heb je een andere plaat maak je dan geen zorgen en geniet van deze stijlvolle pannen! 

 

10. BK Q-linair Master

De BK Q-linair Master pannenset is een slimme keuze voor degenen die houden van innovatie in de keuken. Deze pannen hebben een handig vergrendelbaar afgietsysteem, wat betekent dat je zonder een vergiet te gebruiken veilig kunt afgieten. Ze zijn geschikt voor inductie en hebben een strak en modern design. De Q-linair Master pannenset maakt het koken nog gemakkelijker en efficiënter, en biedt een combinatie van slimme functies en stijl. Deze pannen zijn beschikbaar in een RVS kleur maar ook in het zwart!

 

Bonus: DUCQ koperen pannenset

Deze prachtige pannen zijn gemaakt van 100% roodkoper aan de buitenkant en RVS aan de binnenkant. Daartussen zit nog een tussenlaag van aluminium zodat de koperen pannen niet alleen prachtig eruit zien maar ook nog een een superieure warmte geleiding hebben! Koper geleid warmte namelijk met dan RVS en door de drie lagen ontstaat een oveneffect waardoor de pannen perfect geleiden! 

 

Waarom deze keuzes? 

Deze top 10 pannensets inductie bieden een scala aan opties voor koks van alle niveaus en budgetten. Of je nu op zoek bent naar professionele kwaliteit, elegantie in de keuken, of betaalbaarheid, er is een pannenset inductie in deze lijst die aan jouw behoeften voldoet. Kies degene die het beste bij jou past en geniet van koken met gemak en verfijning. Let dus goed op de lijst staat voornamelijk op kwaliteit. Uiteraard heeft iedereen een ander budget! De kwaliteit van sommige pannen onderin de lijst zit ongelofelijk dicht bij elkaar deze pannen zijn betaalbaar maar stellen je zeker niet teleur!

 

Waarom Kiezen voor Inductie Koken?

Inductie koken biedt tal van voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor zowel doorgewinterde koks als nieuwkomers in de culinaire wereld. Hier zijn enkele redenen waarom inductie koken steeds populairder wordt:

  1. Snelheid en Efficiëntie: Inductie kookplaten verwarmen je pannen direct via elektromagnetische velden, waardoor ze sneller opwarmen dan traditionele elektrische kookplaten. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te wachten voordat je kunt beginnen met koken.

  2. Nauwkeurige Temperatuurregeling: Inductiekoken biedt ongeëvenaarde precisie bij het instellen en handhaven van de gewenste temperatuur. Dit is vooral handig bij het bereiden van gerechten die een specifieke warmtebeheersing vereisen.

  3. Veiligheid: Een inductiekookplaat wordt alleen warm waar de pan in contact staat met het oppervlak. Zodra de pan wordt verwijderd, koelt de kookplaat snel af. Dit minimaliseert het risico op brandwonden en ongelukken.

  4. Energie-efficiëntie: Inductie koken is buitengewoon energiezuinig, omdat er geen warmte verloren gaat aan de omgeving. Dit betekent dat je minder energie verbruikt en dus geld bespaart op je energierekening.

  5. Eenvoudig Schoon te Maken: Omdat de kookplaat zelf niet heet wordt, zijn gemorste ingrediënten minder geneigd aan te branden. Hierdoor is schoonmaken een fluitje van een cent.

Kortom, inductie koken biedt snelheid, precisie, veiligheid en efficiëntie, waardoor het de voorkeurskeuze is geworden voor velen die van koken houden. Het is een moderne technologie die niet alleen de kooktijd verkort, maar ook de kookervaring verbetert.

 

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen van een Pannenset voor Inductie?

Het kiezen van de juiste pannenset voor inductie is geen eenmalige beslissing. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals materiaal, bodemdikte en handgrepen. Uiteraard is prijs ook niet te vergeten! het beste is om te kijken naar de dikte van je bodem. Heb je namelijk een krachtigere plaat zoals Bora, Novy of een luxere BOSH of Siemens? Dan raden we pannen aan met een dikke bodem! Deze pannen zijn speciaal gemaakt voor krachtige inductie platen zodat deze niet krom kunnen trekken. Alle pannen voor deze platen kan je gemakkelijk hier vinden.

Uiteraard is prijs niet uit te sluiten. Kook je op een middensegment inductie plaat dan kan je gerust alle pannen gebruiken zolang ze maar magnetisch zijn. Weet je het niet zeker dan kan je altijd naar een winkel om de pannen te voelen! 

 

Onderhoud en Duurzaamheid: Hoe Zorg je Voor Je Inductie Pannenset?

Een pannenset inductie is een investering voor de lange termijn. Om ervoor te zorgen dat je pannen jarenlang meegaan en hun prestaties behouden, is het belangrijk om ze op de juiste manier te onderhouden! 95% van de pannen zijn volledig van RVS gemaakt. Voor deze pannen is onderhoud het makkelijkste, de pannen kunnen gewoon in de vaatwasser. Krijg je echter vlekken in de pannen? Maak je dan geen zorgen! Bekijk dan hier hoe je vlekken uit je RVS pannen kunt krijgen!

Heb je een pannenset met antiaanbaklaag zoals je leo stone? Doe de pannen dan niet in de vaatwasser en was ze netjes met de hand af zodat je anti aanbaklaag langer mee gaat! Gebruik ook geen metalen voorwerpen! 

 

De Beste Merken voor Inductie Pannensets

Er zijn tal van merken die pannensets voor inductie aanbieden, maar welke zijn de beste? Dat is altijd lastig om te zeggen. Elk merk richt zich op verschillende gebieden in het vakgebeid. Kijk naar de Duitse merken Fissler en WMF, ze focussen veel meer op kwaliteit en minder op extra functies zoals afgiet systemen. BK is een goed voorbeeld die een basis heeft in kwaliteit en daarna de pannen nog beter maakt door extra functies zoals een vergrendelbaar afgietsysteem van de Q-linair master. 

Kortom er zijn niet echt "beste merken" Maar als je echt moet kijken naar kwaliteit gaat onze keuze uit naar: Fissler, WMF, Demeyere, DUCQ en Habonne

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.