Drie dingen die je moet weten voordat je met de Airfryer aan de slag gaat

  • Geplaatst op
  • 2
Drie dingen die je moet weten voordat je met de Airfryer aan de slag gaat

Waar moet je allemaal op letten tijdens de aanschaf van de airfryer? We leggen het je allemaal uit!

--/productstart/--https://www.vdgardewarenhuis.nl/greenpan-bistro-xl-airfryer-72l-pfas-vrij.html,https://www.vdgardewarenhuis.nl/greenpan-bistro-dual-zone-airfryer-2-x-4l-pfas-vri.html,https://www.vdgardewarenhuis.nl/fritel-snacktastic-6902-airfyer-xl.html--/productend/--

Heb je net een nieuwe airfryer gekocht? Of sta je op het punt er eentje te bestellen? Lees dan eerst dit blog van Van der Garde Warenhuis over drie dingen die je moet weten voordat je ermee aan de slag gaat.

 

Drie dingen die je moet weten voordat je met de Airfryer aan de slag gaat

 

Het liefst wil je zodra je airfryer binnen is gelijk aan de slag gaan met je nieuwe gadget. Dat snappen we, maar er zijn eerst een aantal dingen die je moet weten voordat je hem uittest. Hoe gebruik je hem voor de eerste keer? Waar moet je op letten? Hoe onderhoud je de airfryer? Lees snel verder om antwoord te krijgen op deze vragen

 

Je airfryer klaarmaken voor het eerste gebruik

Bij de eerste keer gebruiken haal je de airfryer uit de doos en verwijder je al het plastic en overige producten van het apparaat. Waarom moet je dit doen? De luchtfriteuse kan tot wel 250 graden heet worden, stickers zullen dus verbranden of gaan smelten. Bekijk ook goed de binnenkant (verwarmingselementen en het bakje) van het apparaat. Check of er nergens losse stickers of papieren verwijdert moeten worden.

Daarna is het tijd om je nieuwe aanwinst goed schoon te maken voor je eerste gebruik. Doe dit met een zacht doekje of een zachte afwasborstel zodat je hem niet beschadigt. Klaar met schoonmaken? Dan is het tijd om te beginnen! Lees eerst de instructie door. Plug de stekker vervolgens in het stopcontact, verwarm hem even voor en start met je eerste gezonde frituur- of baksessie.

 

Bij de eerste keer gebruik kan er, ook na schoonmaken, een chemische lucht ontstaan. Dit hoort bij de nieuwigheid van het apparaat. Als je alle stickers weggehaald hebt kan dit geen kwaad.

 

Waar moet je op letten bij gebruik

Wat nog wel eens onderschat kan worden is hoe heet een airfryer kan worden. Let dus op dat je hem op een vlakke, warmtebestendige ondergrond neerzet waar hij niet verplaatst hoeft te worden. Een onderzetten, snijplank of steen onder het apparaat doen kan natuurlijk ook. Ook bij het uithalen van de gebakken etenswaren moet je voorzichtig zijn. Het bakje waar je het eten in doet kan namelijk ook erg heet zijn.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de ventilatoren van de luchtfriteuse. Deze zitten meestal aan de achterkant. Zorg ervoor dat deze vrij zijn zodat de hete lucht naar buiten kan.

Wat je misschien niet verwacht is dat een airfryer best wat geluid kan maken. Schrik hier dus niet van, dit hoort er gewoon bij.

 

Bijpassende producten

Waar moet je op letten na gebruik

Nadat je de luchtfriteuse gebruikt hebt is het belangrijk om deze goed te laten afkoelen. Laat hem zo’n 30 minuten afkoelen. Vervolgens kan je het bakje/mandje het beste 10 minuten laten weken in warm water met wat afwasmiddel. Ga er daarna met een zachte borstel of doek doorheen om de etensresten weg te halen. Herhaal dit proces elke keer nadat je de airfryer gebruikt.

 

Bestel direct

Nog geen airfryer in huis? Of is die van jou toe aan vervanging? Bekijk ons ruime assortiment, kies jouw favoriet en bestel. Voor 23.59 besteld is morgen in huis. Hulp nodig? Een van onze specialisten helpt je graag. Je kan ons bereiken via 0488 – 44 06 83 of stuur ons een mailtje via [email protected]. Natuurlijk kan je ook langskomen in onze winkel in Opheusden.

Reacties

  1. Liana Van Hove Liana Van Hove

    Bedankt voor de goede handleiding en duidelijke uitleg voor de vele vragen bij het eerste gebruik.
    Ik ga nu aan de slag en hoop dat het een mooi resultaat geeft.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.