Is bakken in een keramische pan gezond?

Is bakken in een keramische pan gezond?

Gezond eten begint bij een gezonde pan. In deze blog vertellen wij je meer over de keramische pannen van Van der Garde Warenhuis

Gezond eten begint bij een gezonde pan. Want hoewel mensen veel bezig zijn met gezond eten, wordt er niet vaak gedacht aan de gezondheid van de pan.

Iedereen heeft thuis wel een pan in zijn kast met een anti-aanbaklaag.
Vroeger werd deze anti aanbaklaag gemaakt van PTFE, ook wel teflon genoemd. Bij verhitting van teflon komt de stof PFOA vrij, deze stof is giftig. Sporen van deze stof kunnen terecht komen in je eten, met name wanneer de pan beschadigd is. Je begrijpt het al, dat is niet echt gezond.

 

De keramische pan is de uitkomst, als je van koken houdt maar daarnaast ook op een gezondere manier je gerechten wil bereiden. Hiermee heb je het gemak van een anti-aanbaklaag, maar dan gezond!

De keramische pan bevat namelijk geen schadelijke stoffen die in het lichaam of milieu terecht komen, hierdoor wordt je maaltijd op een gezondere manier bereidt.

 

Wat is een keramische pan?

Een keramische pan is een pan met een laagje keramiek aan de binnenkant van de pan, deze laag wordt thermolon genoemd. Thermolon bestaat uit de natuurlijk bestanddelen keramiek en titanium. Dit laagje vormt de anti-aanbaklaag. De keramische pan is vrij van schadelijke stoffen. Om deze pan goed te gebruiken is wat extra uitleg nodig, dit vertellen we je graag in deze blog.

Bijpassende producten

 

Hoe gebruik je een keramische pan?

Bij een keramische pan hoef je niet zoveel boter of olie te gebruiken, omdat de keramische pan bijna niet aanbakt, je krijgt hierdoor veel minder vet binnen wat uiteraard veel gezonder is.

 

Een keramische pan is geschikt voor elk type kookplaat of fornuis. De pan is te gebruiken op gas, inductie, elektrische en keramische warmtebronnen

 

Het voordeel van de keramische pan is dat hij de warmte beter verdeeld en langer vasthoudt, dit bespaart energie. De keramische laag geleidt de warmte beter waardoor er geen hotspot in de pan ontstaat en de kans op aanbranden hierdoor aanzienlijk wordt teruggebracht.

Is je pan op temperatuur, dan draai je de warmtebron terug en bak je de aardappeltjes lekker krokant.

 

Behoud van de keramische pan

Om lang plezier te hebben van je keramische pan hieronder wat tips:

  • Gebruik bij het koken geen metalen objecten zoals een vork of mes, hierdoor kan de keramische laag beschadigen.
  • De keramische pan blijft wat langer warm, laat hem voor het schoonmaken even afkoelen.
  • De meeste keramische pannen zijn geschikt voor de vaatwasser, maar door met de hand af te wassen gaat de pan twee keer zo lang mee.  

Voor een langere levensduur raden wij aan om je pan af te wassen met een zacht sopje om de natuurlijke anti aanbaklaag extra lang te behouden.

  • Gebruik voor het opbergen een pannen onderlegger, zo voorkom je beschadigingen.

Is je keramische pan verkleurd? Kook dan wat water en azijn in om hem weer te laten glimmen.

Ons aanbod keramische pannen

Er zijn veel soorten keramische pannen, denk daarbij aan een hapjespan, wokpan, braadpan, pannenkoekenpan of grillpan.

Bij van der Garde Warenhuis hebben we keramische pannen van het merk Greenpan.

Deze pannen hebben we in veel soorten en maten en voor ieder budget.


We laten je graag kennis maken met een aantal keramische pannen van Greenpan.

Bijvoorbeeld de:

 

Bovenstaand is slechts een voorbeeld uit ons complete assortiment keramische pannen. Bekijk ze hier allemaal.

 

Bestel je keramische pan online

Wil jij thuis ook gezond koken met gezonde pannen? Bestel dan eenvoudig en snel in onze webshop.

Bekijk ons ruime aanbod via onze website, kies je favoriet en plaats eenvoudig in de winkelwagen. Plaats je bestelling voor 23:00, dan heb je de keramische pan de volgende werkdag al in huis.

Voor advies of een vraag, neem gerust contact met ons op, we helpen je graag. Je kunt ons bereiken via +31 488 44 06 83 of per mail via [email protected] of kom langs in onze warenhuis in Opheusden.

--/productstart/--https://www.vdgardewarenhuis.nl/greenpan-premiere-koekenpannenset-o-20cm-24-cm-28c.html,https://www.vdgardewarenhuis.nl/bk-easy-induction-keramische-koekenpannenset-24-28.html,https://www.vdgardewarenhuis.nl/demeyere-alu-pro-5-ceraforce-koekenpannenset-24cm.html--/productend/--

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.